Новини и съобщения

Коледуване

Коледуване

 

    Радост за всички е срещата с учениците от 3а клас с кл.р-л Цветанка Тонева, които отправиха коледни пожелания към своите учители, служители в община Варна, кметство Владиславово и РУО Варна. С коледарски песни и стихове те благословиха идващата Нова година.

 

Успех на Националният литературен конкурс "Коледна звезда"

     Националния конкурс за детско творчество "Коледна Звезда" 2022 донесе най-високото отличие на Цветелина Петкова от 7б клас. Тя получи специалната награда на вицепрезидента на Република България Илиана Йотова - статуетка и грамота. Поощрителната награда е за Венцислав Бориславов от 5б клас. Двете деца бяха сред отличените десет от цяла България, които на живо и на място твориха по поставените теми.

                        Гордеем се с нашите ученици и техния учител г-жа Донка Петрова. Пожелаваме на децата много творчески успехи!

                                              Весела Коледа!


Олимпиада по математика

  След проведената олимпиада по математика - общински кръг, за областния кръг се класира Рая Маринова от 6б клас с учител Маргарита Лалова.

Поздравяваме ученичката и нейният учител за успеха, пожелаваме и отлично представяне на следващия кръг на олимпиадата!

Обучение в управление на безпилотен летателен апарат – ДРОН

Първата в България инициатива за обучение на ученици в управление на безпилотен летателен апарат – ДРОН. Ние сме единственото училище, в което изненадата за учениците е "Коледен полет с дрон".
Гост преподавател - Тодор Димов Коритаров - Капитан III ранг главен асистент д-р инженер.
Всички получиха грамоти.

 

     
     
     
     
     

 

Национален конкурс "Коледна звезда"

 

 Красиви творения, плод на талантливи ученици или Нашата коледна приказка

 

Част от невероятната приказна атмосфера, която създадоха със своите разкази, есета и стихове, са и ученици от нашето училище! 

Сред допуснатите деца до финален етап на националния конкурс „Коледна звезда“ – 2022,  в категория "Моята коледна приказка" са: 

Кремена Радева и Цветелина Петкова от 7 б клас, Ивона Атанасова от 6 а клас и Венцислав Митков от 5 б клас. С техните специално написани за конкурса творби ви честитим празничните дни и Новата 2023 година! Пренесете се на една желана планета -  тази на добруването и чудесата и нека красивото и желаното присъства във вашия свят! Благодарим на: Барбара Миткова, Сибел Недкова, Габрияна Георгиева, Рая Маринова, Патрисия Асенова, Магдалена Краева, Дария Джорабчи, Стефани Петрова за достойното участие!

Красиви творения, плод на сръчните ръце на най- малките в училище,  отпътуваха за конкурса и са неразделна част от каузата "благотворителност". В очакване сме на наградите!

Зад всяко дете, което вярва в себе си, стои учител или родител, който е повярвал пръв!

 

 

 

 

Награди от конкурси в НАОП "Н. Коперник"

   Дария Джорабчи от 7б клас спечели награда, сертификати и плакет за училището за участието си в конкурсите:

"ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО И ПРОГРЕСЪТ" и Седмица на великите пътешествия - 5-9 декември 2022 г..

Благодарим на участниците и на Дария за отличното представяне!

Международно математическо състезание "Математика без граници"

   На международното математическо състезание "Математика без граници" нашите ученици Гергана Димитрова от 1б клас  и Дария Маринова от 2в клас завоюваха сребърни медали.

       Поздравяваме нашите възпитаници за успеха и им пожелаваме да вървят все така нагоре, към върховете на знанията!

Участие в III-тия Национален конкурс за детско творчество „Коледна звезда“.

Учениците от начален етап взеха участие в III-тия Национален конкурс за детско творчество „Коледна звезда“.

С много любов и желание, децата изработиха прекрасни коледни картички. След като бъдат оценени от журито, творбите ще участват в коледен базар, а средствата от него ще бъдат дарени за благотворителна кауза.

 

 

 

Успех по математика

 Ученичката от 1а клас Никол Янакиева завоюва сребърно отличие на градско състезание по ментална математика.

Гордеем се с нашата ученичка. Пожелаваме и още много успехи!

 

"Да почистим двора"

Шести "а" клас проявиха инициатива да изчистят училищния двор. Децата проявиха старание и бяха удовлетворени от работата си.

Проекти по география

  Учениците от пети клас изготвиха красиви проекти по география.

 Поздравяваме учениците за изключителната работа и творческо мислене.

 

1ноември - Ден на будителите

В навечерието на Деня на народните будители ученици от 6 и 7 клас в IОУ "Св. княз Борис I" преписаха откъси от "История славянобългарска" от Паисий Хилендарски. Учениците от втори клас иработиха постери. На стената в един от коридорите бе подреден снимков материал посветен на възрожденците - будители.

  Написаното от ръката на дете е това, което ще възроди България! Първи ноември е! Честит празник!

Награда за рисунка в Япония

 


Поздравления за Йордан Христов от IV б клас! Той е удостоен със златен медал “Supreme Gold” от 52-я Международен конкурс за детска рисунка, организиран от Международната изложба за детско изкуство (The International Children’s Art Exhibition- ICAE) - Япония. След изложбата в Токио, наградените рисунките ще бъде изложени в Осака и други градове в Япония.

ГОРДЕЕМ СЕ С НАШИЯ УЧЕНИК ! БЛАГОДАРИМ ЗА ТОВА, ЧЕ ПРОСЛАВИ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ПО СВЕТА И В ДАЛЕЧНА ЯПОНИЯ!

 

 

 

 

15 септември

И отново е 15 септември! Здравей 40 - годишно училище наше!

Отново звъни училищният звънец, а дворът е изпълнен с празнична музика и вълнение. Гости на тържественото отриване на 2022/2023 учебна година са много родители, учители пенсионери и представители на Обществения съвет на училището. По традиция Директорът на училището г-жа Ирина Георгиева и г-жа Веселина Панайотова, родител на първокласник, приветстваха присъстващите. Г-н Марио Смърков, областен управител,г-н Иван Портних, кмет на Община Варна, г-н Николай Костадинов, кмет на район Владиславово и г-жа Лилия Христова, Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" изпратиха поздравителни адреси.

Водещите Цветелина Петкова от седми клас и Християн Василев от шести клас пожелаха на учениците - достатъчно слънце, за да запазят мирогледа си светъл, достатъчно дъжд , за да оценят слънцето още повече, достатъчно щастие, за да запазят духа си жив. на седмокласнците - достатъчно "Здравей", за да имат сили за последното "Довиждане!".  На учителите  - да са здрави, смели и борбени, да мечтаят и да дават криле на детските мечти.

Първокласниците трогнаха присъстващите с вълнуващи стихове. Поздрави за тях отправиха второкласниците с песента "Първокласно". Слушахме изпълнението на талантливата Дария от трети клас и на малката Гергана. Вихри се "Джиновски танц" в изпълнение на петокласниците и с песента "Настроение" и фойерверки завърши тържеството. По традиция с първия звънец и менчето с вода г-жа Георгиева покани всички ученици в клас и им пожела да им върви по вода!

Отличие "Неофит Рилски" получи Директора на IОУ "Св. княз Борис I"

    С гордост заявяваме, че нашият Директор г-жа Ирина Георгиева Петрова на официална церемония получи най-високото почетно отличие "Неофит Рилски" на Министерството на образованието връчено от областния управител на гр.Варна  Благомир Коцев и Ирена Радева, началник на РУО - Варна. Почетното отличие се дава за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.

Поздравяваме г-жа Георгиева за наградата, пожелаваме и крепко здраве, още признания за нейната всеотдайност в работата!

Нова награда

Лято е, но наградите не спират. Дария Недкова от 2а клас спечели медал и грамота за участието си в конкурса "Тракия - земята на Орфей".

Международен фестивал "Утринни звезди"

    На 03.07.2022г. се проведе международния фестивал "Утринни звезди". Дария Недкова Петрова от 2а клас спечели 1 място и бе удостоена с грамота и медал.

Наша гордост!

       Наша гордост!

 

Поздравления за Божидар Младенов Димитров, ученик от 4а клас завоювал златен и сребърен медал на лекоатлетическия турнир "Ден на бягането", организиран от СКЛА "Евър" и Община Варна.

 

Поздравления за спортните успехи на Данаил Николаев Илиев, футболист в отбора на "Спартак Варна" за завоювано първо място и златен медал на футболен турнир "Кронос Къп", Варна.

 

 

Поздравления за Симон Славова Савова от 4а кла за постигнати отлични резултати на НВО:

математика - 100 точки - Отличен 6,00

български език и литература - 95, 5 точки - Отличен 5,95

Пожелаваме и да бъде все така ученолюбива, упорита и всеотдайна!

 

 

 

1 юли - изпращане на седмокласниците

 

Първи юли с мирис на лято

Първи юли е – училището отново събра детската глъчка . Училищното тържество е подготвено от четвъртокласниците за изпращане на седмокласниците. Празничната програма започна весело и закачливо с песни, танци и стихове.

Директорът на училището ни, госпожа Ирина Георгиева, приветства всички ученици от 4 до 7 клас по случай завършването на учебната година. Специален поздрав отправи към завършилите 7 клас ученици – с пожелание в новите училища да докажат себе си, да положат труд и да се радват на успехи.

От името на випуск 7 клас учителите получиха изненада – всички бяха удостоени със званието „Звезда“ и грамоти „Най-добър учител“.

Йоана Даниелова Христова беше удостоена с решение на педагогическия съвет със специалната номинация „Ученик на годината – 2021/22“, връчена пред всички от директора.

Моника Димитрова от 6а клас получи приза "Спортист на годината".

С пожелание за безгрижно лято и пълноценна ваканция тържеството завърши!

 

 

Проект по физика и астрономия

 Учениците от 7а клас  направиха проекти върху раздел астрономия на различни теми във вид на презентации и макети.  Особено сполучлив е макета на Звездомира от 7а клас, която защити оригиналната си творба облечена с тениска на планети и  звезди.

 

Наша гордост

Наша гордост!

 

Тодор Папазов от 1а клас от I ОУ "Св. княз Борис I" гр. Варна завоюва първо място "Купа Божилов" категория мъже 6-7 години, над 30 кг СКК "Ичи Геки Варна".

Дария Недкова от 2а клас зае първо място на Международния онлайн конкурс в Израел.

 

Гордеем се с нашите талантливи деца! Желаем им много успехи!

40 ГОДИНИ ІОУ "Св.княз Борис І"

ІОУ празнува в Деня на детето - 1 юни - Празник не един, а цели два - Празник на училището и Деня на детето.

  Директорът на училището откри празничното тържество с вълнуващо слово. Г-жа Галина Кателиева, майка на Катрин от седми клас поднесе уважение и благодарности към учителите и пожела на ученици, учители и родители да продължат с делото си да пишат историята на ІОУ "Св. княз Борис І".

  С пъстра палитра от стихове, песни, драматизация, балет, художествена гимнастика, карате демонстрация беше изпълнена празничната програма.

   

 

 

Проект "Светло бъдеще за черния лешояд"

  По повод Световния ден на Земята и седмицата на гората природозащитната организация "Зелени Балкани" проведе викторина сред подрастващите от 5 и 6 клас. С цел популяризиране най-важното значение на лешоядите като санитари на природата по проект "Светло бъдеще за черния лешояд" бяха отправени въпроси относно живота и поведението на тези застрашени птици. Всички участници получиха сертификати, а най-добре представилите се - значка на черен лешояд.

 Значки получиха Денис, Ивон и Калоян от 5а клас.

 

Поздравяваме децата за чудесното представяне!

 

Носители на годишна награда на „Книговище“

 

И тази година достойно представяне на  ученици от IIIб клас в състезанието на Книговище. С много постоянство, усилия и упоритост, третокласниците си извоюваха наградата „Клас ТВОРЦИ“ на учебната 2021/2022 година. Децата получиха много награди и един специален поздрав от детската писателка Катя Антонова, който искат да споделят с всички:

 

„С вас споделяме една голяма тайна: ако искаш магия, просто отваряш книга! Кажете я на всички деца!“

 

 

29 юни- Национален ден на безопасността на движението по пътищата

 

 

      Във връзка с предстоящите инициативи и кампании по повод 29 юни,  УКБДП на I ОУ "Свети княз Борис I", гр. Варна организира изложба на тема "Моят безопасен град ", в която участие взеха учениците от начален етап. Децата имаха възможност да претворят и покажат своите знания за спазване на обществените норми и правила за лична и колективна безопасност на пътя, като с голям интерес, старание и креативност изработиха макети и рисунки.

 

24 май - Ден на българската просвета и култура

           Първо основно училище "Св. княз Борис I" беше неразделна част от празничното шествие за отбелязване на 24 май - Ден на победилия човешки дух и наредък! Едно запомнящо се преживяване за ученици, учители и родители.

Тенис на маса - тулнир посветен на Празника на Владиславово

Състезание - тенис на маса, посветен на Празника на Владиславово. В турнира първо място завоюва Моника от 6б клас, на второ място е Дария от 6б клас, на трето място е Кремена от 6б  и на четвърто е Цветелина от 6б клас.

Поздравления момичета за победата! Поздравления и за техния учител г-н Рашков.

Рецитал на празника на Владиславово

Ученици от нашето училище поздравиха жителите на Владиславово с рецитал подготвен от г-жа Донка Петрова. Децата се представиха блестящо и достойно представиха нашето училище.

Празникът на Владиславово - 21.05.2022г

 


Учениците от II а клас „Родолюбче‘‘ на  училище IОУ ‘’Свети княз Борис I ‘’ местност Ментеше до  параклис „ Свети Константин и Елена“ поздравиха жителите и гостите на квартал „Владислав Варненчик“ по случай празника на района.

Кмета на района Николай Костадинов специално поздрави учениците и увековечи изпълнението им.

Художествена инициатива „Моята мечта“

 

Художествена инициатива „Моята мечта“

Детските мечти оживяха в пъстри рисунки, за да ни напомнят колко цветен е светът. Ученици от III б клас се включиха в художествената инициатива на издателство КЛЕТ България – „Моята мечта“. Всяко дете разказа за своята мечта и даде образ на своите желания в рисунка. Ентусиазмът и старанието на малките художниците беше награден с грамота и значка „Мечтател“. Мечтателските рисунки ще участват във виртуална изложба.

Щастливи днес, третокласниците пожелават на всички, да вярват в мечтите си!

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved