Новини и съобщения

Край на учебната година

      Дойде краят на учебната година. За пореден път се разделихме с нашите седмокласници. Поздрав към тях отправи г-жа И. Г. - Директор на " ІОУ Св. княз Борис І". Прощални думи към всички ученици и учители произнесе М.Г. от 7а клас.

    По традиция бе връчен приза "Ученик на годината", който тази година получи М.Г. от 7а клас. Приз "Художник на годината" получи Й. Хр. от 6б клас и приз "Млад художник" бе връчена на Н. Ал. от Іа клас.

  Изпратихме учебната година с кратко тържество, сълзи и много цветя!

"Загадъчният свят на Черно море"

 По време на допълнителните дейности в училище от 21.06. до 23.06. 2021г. учениците от ІІа клас работиха по проект на тема "Загадъчният свят на Черно море".

Ръководители: г-жа П.Т. и г-жа В.Т.

Художествено оформление на таблата - г-н Р. Г.

Състезание по БДП

    На 17.06.2021г. комисията по БДП към ІОУ " Св. княз Борис І" организира и проведе състезание "Майсторско управление на велосипеди" за учениците от 5 и 6 клас. Децата се включиха с голям ентусиазъм. Класирането беше отборно и индивидуално.

 

Отборно: І място - 6б клас           Индивидуално /момчета/ - І място - Р.Р - 6б кл       

                ІІ място - 5б клас                                           ІІ място - П.П - 6б кл                                                    

               ІІІ място - 6а клас                                           ІІІ място - Ив. Р. - 6а кл    

          

                        Индивидуално /момичета/ - І място - М.Д. - 5б кл

                                                                           ІІ място - Зв.М - 6б кл

                                                                             ІІІ място - Кр.Р. - 5б кл

Поздравяваме победителите и благодарим на всички участници!

Второ място на Държавно първенство

Нашите ученички Д. Дж. от 5б клас и А. И. от 4а участваха в Държавното първенство по баскетбол момичета до 12 години, което се проведе в гр. София.

Отборът на нашите момичета завоюва челното второ място.

Гордеем се с нашите ученички и тяхната победа! Желаем на нашите момичета още много успехи!


Изложба на г-н Росен Германов

На 20.05.2021г. г-н Росен Германов представи изложба в читалище "П.Р. Славейков 1928" по случай 60 годишнината си. Получи поздравления от читалището, от колеги и приятели. Кметът на район "Владиславово" връчи на художника плакет за цялостен принос към общността на квартала.

Гордеем се с нашия колега и го поздравяваме от сърце!

24 май - Ден на българската писменост, просвета и култура

Във връзка с 24 май - денят на българската писменост, просвета и култура малките първокласници поздравяват всички ученици, учители, служители и родители  с националния празник.

https://drive.google.com/file/d/1Ds2LbKFKSbWWG3RLmbbfLExUJcP8plZo/view?usp=sharing

 

Честит празник, българи!

 

Ден на земята

  Учениците от 4а и 4б класове под ръководството на своите учители отбелязаха деня на Земята с цветни картини и обещания към Земята за нейното съхранение и опазване на благата, с които ни дарява.

Патронен празник


   

Честит празник на училището, уважаеми колеги, ученици, родители!

Благодаря Ви за професионализма, старанието и търпението, което проявявате в тези нелеки времена, когато човешкият дух е подложен на изпитание!

Уважаеми колеги, зная колко усилия Ви струват успехите на нашите ученици, зная как всеки ден се състезавате със себе си и доказвате, че можете да се справите с предизвикателството на времето! Гордея се с постиженията на всеки един от Вас!

Уважаеми родители, благодаря Ви за подкрепата! Без Вас не бихме могли да постигнем целите си – образовани и възпитани ученици, бъдещи достойни и успешни граждани!

Скъпи ученици, гордея с успехите ви! Радвам се, че се включвате с желание във всички училищни дейности.

Благодаря Ви, че обичате своето училище!

Желая здраве, силен дух, успехи и щастие!

 

Ирина Георгиева - директор

По случай празника в училището се организира конкурс за есе и стихотворение на тема "Моето училище" и конкурс за рисунка посветен на Св. княз Борис І. В конкурса участваха ученици от 1 до 7 клас. Най-добрите творби ще бъдат поместени в сайта.

Есе от Й. Хр. от 6б клас

Стихотворение на Д.Дж. от 5б

Стихотворение на Й. Хр. от 6б

Конкурс "Виж доброто в мен"

Във връзка с плана на комисията за превенция на училищния тормоз бе организиран конкурс на тема "Виж доброто в мен". Включиха се ученици от І до VІІ клас.

Благодарим на участниците за активността и творческия ентусиазъм.

Представяме част от рисунките, другите може да видите в раздел "Училището - територия на учениците" - "Изобразително изкуство".

Д.Д. 5б                                                             Г.И.3а                                                       Б.Т. 6б

Е.З. 4б                                       Ц.П.5б                                         А.И.4а

Г.Б 4а                              М.С. 2а                             С.Х.  2а                                             И.П. 5а

Изложба на макети

 Малките първокласници от Іа клас в часовете по технологии и предприемачество под ръководството на г-жа П.Т. изготвиха макети, с които украсиха входа и фоайето на училището.

Поздравления за прекрасните творби изготвени с много труд и майсторство!


 

Седмица на природо-математически дисциплини

 

 Днес 31.03.2021г. се проведе празника  "В света на природните науки" като част от седмицата на природо-математическите дисциплини. Събитието бе организирано в четири кръга в електронна среда. Първи кръг  - състезание "Минута е много", втори - представяне на проекти на учениците /кръстословици, табла, макети/, трети кръг - представяне на презентацията на 6б клас "Математиката в нашия живот" и последния кръг - игра с публиката - решаване на криптограма.

В първи кръг отборът на петокласниците "Нютон" /К.Р.и Ц.П. от 5б и С. и А. от 5а/, на шестокласниците "Питагор" /Й.Х. и З. от 6б и К и И от 6а/ и на седмокласниците "Менделеев"/ М. и Г.И. от 7а и К. и А. от 7б/ се състезаваха върху дванадесет въпроса от четири учебни дисциплини - математика, физика, химия и биология. Времето за отговор на всеки въпрос беше десет секунди. Тук силите бяха изравнени и отборите получиха максимален брой точки.

Във втори кръг отборна грамота получава 5б клас и индивидуални М. от 7а, К.Р., М.К., А.Н., М.Б., М.Г., и Д.Д. от 5б клас за съставени кръстословици.  Д.С. и Н.Д. от 5б клас и учениците от Іа клас изработили прекрасни макети в часовете по технологии и предприемачество с р-л г-жа П.Т. получават грамоти за най-добри макети.

В трети кръг отборна грамота печели 6б клас и индивидуална грамота получава Й.Х. за сглобяване и оформяне на груповата презентация.

В последния кръг - разшифроване на криптограмата победител стана П.Х. от 7б клас.

Благодарим на участниците за участието им и ги поздравяваме с чудесното представяне!

 

 

 

Българиада

  По традиция и тази година, въпреки извънредното положение в страната се проведе състезанието "Българиада" в електронна среда. То се състоя между два отбора - "Ерудити" и "Интелигенти". Проведе се в три кръга - Българска литература, история и география. Учениците се бяха подготвили и в трите области се представиха блестящо. Но както във всяко състезание има победител, в тази "Българиада" победител е отборът на "Ерудитите". В играта с публиката за "Топ географ" бе отличен 5б клас.

Честито на победителите!

  

Проектна дейност по ЧП в 5б клас

   Учениците от 5б клас в час по човекът и природата представиха и защитиха проекти на тема "Как да опазим въздуха чист?".  Предварително децата знаеха критериите за оценяване и бяха вложили много творчество и оригинални идеи в творбите си.

 

 

 

Ден на розовата фланелка

  На 24.02.2021г. в ІОУ "Св. княз Борис І" се проведе инициативата "Ден на розовата фланелка", залегнала в плана на координационния съвет за противодействие на тормоза в училище. Учители и ученици се включиха активно чрез изработването на информационни материали, постери, запознаване на учениците с тормоза и символиката на инициативата в час на класа, изработване и закачане на розова панделка, обличане на розова фланелка в знак на съпричастност към борбата с тормоза и насилието в училище.

                                               

                                                                4б                                                                                  4а

Проектна дейност в 3а

  Учениците от 3а клас с кл.р-л.В.Ив. изработиха и представиха в час по ЧП, проекти на тема "Животни обитаващи водата".

Поздравления за труда и любознателността!

 

 

Поклон пред Апостола

Малките ученици от ІОУ "Св. княз Борис І" изготвиха с много старание табла, които подредиха в класните си стаи послучай  Деня на Апостола.

 

                                   

Ето и таблата на ученици от 4б клас.

19.02 - поклон пред делото на Апостола

Поклон пред делото на Апостола

По случай 148 години от трагичната смърт на Васил Левски в училище се организира конкурс на тема "Познавам Апостола", за да почетем великия революционер. В конкурса се включиха ученици от първи до седми клас.

Разгледайте едни най-добрите рисунки.

 

Й.Хр. - 6б                       М.Г. - 7а                             Р.М. - Іб                               Д.Ф.- 4а

 

Н. - Іа                             А. - Іа                                  Б.М. - 4а                              Й.И. - 1б

 

    

     А.К.-1а                                         Б.М.- 4а                        И. А. - 4а                            

  

Г.Г - 4б

2.ІІ. Международенден на влажните зони

 През 1971г на 02.02. е учредена Международната конвенция за влажните зони в гр.Рамсар Иран, която цели опазването на тези изключително ценни екосистеми.

България е представена с 11 влажни зони. В нашия край са Дуранкулашкото и Шабленското езера.

Послучай 2.ІІ. РИОСВ - клон Варна организираха среща с децата от І клас. Разказаха им за животинския свят в двете езера. Беседваха на тема "Какво е необходимо за опазване на влажните зони?". Представиха презентация за богатството на  животинските видове в езерата.

Децата изслушаха с интерес беседата и активно се  включиха в разговора.

 В края на срещата децата получиха подаръци за участието си и грамота за класа.

 

                Един нов изпълнен с емоции ден за малките първокласници!

Знам и мога

 

На 23.01.2021г в  I  OУ “ Свети княз Борис I‘‘ – гр. Варна  се проведе училищен кръг на Национална олимпиада „Знам и мога“ за 4 клас.

Класирани за Общински кръг ученици:

1.      Р. М. - 4б

2.      И. А. - 4а

3.      Д. Д. - 4б

4.    

Желаем успех на класираните ученици!

 

Олимпиада по математика

 На 16.01.2021г. се проведе олимпиада по математика с ученици от четвърти, пети и шести класове. Най-добре се представиха учениците от шести клас Й.Х. и Зв.М.  с класен ръководител Й.Н. която е и техен учител по математика. Учениците се класираха за областния кръг на олимпиадата.

Гордеем се с нашите възпитаници и им пожелаваме успех на следващия кръг!

Откриване на учебната година

     Отново на училище! С трепет и нетърпение звънът на училищния звънец отново събра в двора на училището учениците на ІОУ "Св. княз Борис І". При взети мерки срещу COVID - 19 децата бяха щастливи да влязат в класните стаи. Най-радостни и развълнувани бяха малките първокласници и техните родители.

Поздравления поднесоха  дириктора на училището г-жа Ирина Георгиева и представител на родителите.

На добър час и успешна учебна година, скъпи ученици!

Завършване на седмокласниците

  Днес 02.07.2020г. изпратихме нашите седмокласници! Един випуск от класове с начални учители г-жа Даниела Овчарова, г-жа Валентина Попова и г-жа Иванка Георгиева и с класни ръководители в прогимназиален етап г-жа Здравка Рачева и г-жа Димитринка Тодорова - невероятни колективи отдадени на знанието и с изявена гражданска позиция. Доказателство за това са резултатите от НВО постигнати с помощта на госпожа Елка Ялнъзова и г-жа Здравка Рачева, както и високият годишен успех.

Тридесет и четири  процента от седмокласниците завършват с отлична диплома.

По традиция на този ден се връчва наградата "Ученик на годината", която тази година получи Младен Димитров - ученик от 7б клас, завършил с пълно отличие и активно участвал в живота на училището.

На всички седмокласници желаем успешно кандидатстване и хубаво лято!

 

  

 

24 май - най светъл празник за българския народ!

Светите братя Кирил и Методий създават уникална азбука призната в цял свят! Нека се гордеем, че сме българи!

 Честит празник!


24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

  Ръководството на 1ОУ "Св. княз Борис І" поздравява всички ученици, учители, служители и родители с настъпващия светъл празник. Пожелава им здраве и сили за успешно приключване на учебната година. Хубав празник!

Изпълнение на "Аз съм българче" от Мартина Стойчева.

 

Виртуална галерия по случай 24 май

В часа по изобразително изкуство учениците създадоха проекти във връзка с празника на науката и културата 24 май.

Представяме ви презентацията на Даниса Дишева от 7б клас.

Виртуална галерия

Конкурс "Нашия патрон"

В конкурса "Нашия патрон" по случай патронния празник на училището представяме най- добрите рисунки на нашите възпитаници.

 

   

 

 

 

 

Походът на книгите - изложба

"Уважаеми ученици, благодаря Ви за активното включване в училищните дейности, проведени в рамките на кампанията "Походът на книгите". За нас,  Вашите учители,  е удоволствие да се потопим в красивия свят на детското въображение. Ярките цветове на Вашите илюстрации, създават настроение и топлят душите ни.

Благодаря и на Вас, уважаеми родители, за подкрепата и съпричастността!

Светли празници! Бъдете здрави!

Ирина Георгиева"

 

 

 

 

 

 

 

Обучение на учители и родители

   На 01.03.2020г. в ІОУ "Св.княз БорисІ"" се проведе квалификационно обучение на учители и родители на тема "Успешни стратегии на взаимодействието семейство-училище". Обучението е в изпълнение на училищния План за взаимодействие между училищната общност и родителите, както и в изпълнение на Концепцията на РУО - Варна за управление на взаимодействието между училищната общност и родителите.

  Лекторът - Доцент Ицка Дерижан, доктор по педагогика, зам. ректор на Югозападния университет представи съвременните тенденции в развитието на отношенията учител - ученик - родител с акцент върху разбирането на преживяванията, очакванията и мотивацията на трите страни участници в образователно - възпитателния процес.

Медалист от математическо състезание

         Ученикът от Іа клас Калоян Краев с класен ръководител Петя Тончева завоюва второ място на математическия турнир "Иван Салабашев" в гр. Варна.

         Гордеем се с нашия възпитаник и му пожелаваме успехи в образованието и науката!

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved