Новини и съобщения

Олимпиада по математика

 На 16.01.2021г. се проведе олимпиада по математика с ученици от четвърти, пети и шести класове. Най-добре се представиха учениците от шести клас Й.Х. и Зв.М.  с класен ръководител Й.Н. която е и техен учител по математика. Учениците се класираха за областния кръг на олимпиадата.

Гордеем се с нашите възпитаници и им пожелаваме успех на следващия кръг!

Откриване на учебната година

     Отново на училище! С трепет и нетърпение звънът на училищния звънец отново събра в двора на училището учениците на ІОУ "Св. княз Борис І". При взети мерки срещу COVID - 19 децата бяха щастливи да влязат в класните стаи. Най-радостни и развълнувани бяха малките първокласници и техните родители.

Поздравления поднесоха  дириктора на училището г-жа Ирина Георгиева и представител на родителите.

На добър час и успешна учебна година, скъпи ученици!

Завършване на седмокласниците

  Днес 02.07.2020г. изпратихме нашите седмокласници! Един випуск от класове с начални учители г-жа Даниела Овчарова, г-жа Валентина Попова и г-жа Иванка Георгиева и с класни ръководители в прогимназиален етап г-жа Здравка Рачева и г-жа Димитринка Тодорова - невероятни колективи отдадени на знанието и с изявена гражданска позиция. Доказателство за това са резултатите от НВО постигнати с помощта на госпожа Елка Ялнъзова и г-жа Здравка Рачева, както и високият годишен успех.

Тридесет и четири  процента от седмокласниците завършват с отлична диплома.

По традиция на този ден се връчва наградата "Ученик на годината", която тази година получи Младен Димитров - ученик от 7б клас, завършил с пълно отличие и активно участвал в живота на училището.

На всички седмокласници желаем успешно кандидатстване и хубаво лято!

 

  

 

24 май - най светъл празник за българския народ!

Светите братя Кирил и Методий създават уникална азбука призната в цял свят! Нека се гордеем, че сме българи!

 Честит празник!


24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

  Ръководството на 1ОУ "Св. княз Борис І" поздравява всички ученици, учители, служители и родители с настъпващия светъл празник. Пожелава им здраве и сили за успешно приключване на учебната година. Хубав празник!

Изпълнение на "Аз съм българче" от Мартина Стойчева.

 

Виртуална галерия по случай 24 май

В часа по изобразително изкуство учениците създадоха проекти във връзка с празника на науката и културата 24 май.

Представяме ви презентацията на Даниса Дишева от 7б клас.

Виртуална галерия

Конкурс "Нашия патрон"

В конкурса "Нашия патрон" по случай патронния празник на училището представяме най- добрите рисунки на нашите възпитаници.

 

   

 

 

 

 

Походът на книгите - изложба

"Уважаеми ученици, благодаря Ви за активното включване в училищните дейности, проведени в рамките на кампанията "Походът на книгите". За нас,  Вашите учители,  е удоволствие да се потопим в красивия свят на детското въображение. Ярките цветове на Вашите илюстрации, създават настроение и топлят душите ни.

Благодаря и на Вас, уважаеми родители, за подкрепата и съпричастността!

Светли празници! Бъдете здрави!

Ирина Георгиева"

 

 

 

 

 

 

 

Обучение на учители и родители

   На 01.03.2020г. в ІОУ "Св.княз БорисІ"" се проведе квалификационно обучение на учители и родители на тема "Успешни стратегии на взаимодействието семейство-училище". Обучението е в изпълнение на училищния План за взаимодействие между училищната общност и родителите, както и в изпълнение на Концепцията на РУО - Варна за управление на взаимодействието между училищната общност и родителите.

  Лекторът - Доцент Ицка Дерижан, доктор по педагогика, зам. ректор на Югозападния университет представи съвременните тенденции в развитието на отношенията учител - ученик - родител с акцент върху разбирането на преживяванията, очакванията и мотивацията на трите страни участници в образователно - възпитателния процес.

Медалист от математическо състезание

         Ученикът от Іа клас Калоян Краев с класен ръководител Петя Тончева завоюва второ място на математическия турнир "Иван Салабашев" в гр. Варна.

         Гордеем се с нашия възпитаник и му пожелаваме успехи в образованието и науката!

Олимпиади

     За областния кръг на олимпиадите по астрономия, физика, химия и математика се класираха следните ученици:

По астрономия - Йоана от 5б кл., Мериан, Габриела и Йоана от 6а кл.

По физика - Пресиян и Василена от 7а кл.

По химия - Василена и Велина от 7а кл.

По математика - Йоана от 5б, Анелия и Даниса от 7б

Шахматен турнир

    На 18.12.2019г. се проведе щахматен туртир между ученици от пети и шести клас. С много желание петокласниците се включиха в уроците по шах с ръководител Моника Тодорова. Победител в турнира стана Виктор Личев от 5а клас.

Коледна трапеза

 В седмицата преди Коледа учениците от ІОУ "Св. княз Борис І" се състезаваха за най-добре украсена класна стая. Децата от начален етап подредиха кътове на тема "Коледната трапеза в миналото", а големите "Съвременна Коледа". Комисия с председател г-н Росен Германов, г-жа Ирина Георгиева - директор на училището, г-жа Даниела Димитрова - заместник директор и представител на ученическия съвет оцени в три категории украсата.

І категория - "Най-близо до традициите" - ІІІа, ІІІб и ІVа клас

ІІ категория - " Най-стилна украса" - Іа, ІІа, VІІа клас

ІІІ категория - " Най-добра идейна насоченост" - ІІб, VІа, Vа клас

Благодарим на учениците, техните родители и ученическия съвет за креативността и съдействието!

   

  

 

  

 

Национална седмица на четенето

   Във връзка с националната седмица на четенето /09.12.-13.12.2019г/ ученици от VІа клас с класен ръководител г-жа Анелия Чолакова посетиха подготвителната група в ІОУ"Св.княз Борис І" за да прочетат приказки на децата. С изключителен интерес малките възпитаницина училището слушахапоучителните и забавни приказки, а след товабеседваха с какичките за своите любими герои.

 

 

Коледен базар

     

Благодарим на всички родители и ученици за участието в коледния благотворителен базар! 

На 09.12.2019г  запалихме коледната елха и открихме коледния благотворителен базар. Ученическият съвет под ръководството на г-жа Валентина Иванова организира събитието и помогна за украсата и продажбата на експонатите. Участваха ученици от първи до седми клас с много интересни и красиви творби.

 

 

"Българиада" 2019

  На 27.11.2019г. се проведе традиционното състезание "Българиада", което имаше за цел да разпали българския дух у децата. В оспорвана битка се впуснаха два отбора - "Ерудити" и "Интелигенти", включващи представители на всички паралелки от пети до седми клас. Учениците се състезаваха в няколко кръга по български език и литература, история и география. Организаторите на събитието госпожа Елка Ялнъзова, Ваня Тренева и Нели Николова включиха и публиката в състезанието. На първо място се класира отборът на ерудитите, а на второ на интелигентите. Грамоти раздаде председателят на журито господин Росен Германов.

 

 

Ден на християнското семейство

            Учениците от начален етап проведоха тържество  за Деня на християнското семейство - 21 ноември.  Със стихове и песни - посветени на семейството, децата изразиха своето отношение към светостта на християнския празник.

Обучение за действия при наводнения и последващи кризи

        В периода от 04.11.2019г до 08.11.2019г. се проведе изнесено обучение на двадесет ученика от трети до пети клас за практическа подготовка и реакция при наводнения и последващи кризи във връзка с изпълнение на проект "Центрове за повишаване на готовността на населението за реакция при наводнения" на Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР,  финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020г.".  В края на обучението децата получиха сертификати за успешно преминаване на курса.

 

 

Ден на народните будители

       Ученическият съвет при 1ОУ "Св.княз Борис І" поздрави своите учители по случай 1ноември - Ден на народните будители. Учениците изразиха благодарност за знанията и грижите, положени за тях.

 

Откриване на новата учебна година

      Днес 16.09.2019г.,обновената сграда на ІОУ "Св. княз Борис І" посрещна нетърпеливите и развълнувани ученици, учители и родители. Откриването на учебната година съвпадна и с тържественото връчване на знамето на училището от представител на кметство "Владиславово".   На този ден родителите се включиха и в акцията за събиране на средства за Алекс.

Тържеството за първия учебен ден отрази радостта на децата от започването на учебната година и гордостта от принадлежността им към ІОУ"Св. княз Борис І". Поздравени бяха и малките първокласници, които с нетърпение прекрачиха прага на родното училище.

               Нека новата учебна година бъде здрава, спорна и успешна!

 

 

 

Тържество за края на учебната година

На 28.06.2019г. пред НЧ "П.Р.Славейков 1928" се проведе тържество по случай края на учебната година. С кратка програма по-малките ученици поздравиха седмокласниците. Изненада за тях бяха милите и вълнуващи спомени, които споделиха техните учители от начален етап.Тържествено слово изнесе директорът на ІОУ "Св. княз Борис І" госпожа Ирина Георгиева.  Родител на седмокласник изрази благодарност за работата на учителите през годината и постигнатите добри резултати на външно оценяване. Отличните ученици получиха грамоти, а традиционната награда "Ученик на годината" бе присъдена на Аделина Александрова от VІІа клас.

На добър час, седмокласници! Весело лято на всички!

  

 

 

 

 

 

 

Спортни победи

Моника Георгиева - носител на бронзови медали от състезанията Sofia - open по бразилско джиуджицу - Спаринг 2019 и Румъния 2019;

бронзови медали по колоездене - "Устрем" и на община Варна.

Дария Джабар Джорабчи - златен медал от турнир по баскетбол на Община Варна "Варна - Европейски град на спорта 2019г."

Александра Вичева - златен медал от турнира по баскетбол на Община Варна "Варна - Европейски град на спорта 2019г.".

Медалист на математически състезания

 Кирил Попов от lб клас с класен ръководител г-жа Мариана Николова завоюва големи успехи на математически състезания:

-трето място и бронзов медал в математическия турнир "Иван Салабашев" при участие на 270 първокласници от Варна;

-първо място и златен медал в Коледното математичесто състезание с участието на 370 първокласници от града ни;

-грамота за отлично представяне в състезанието "Европейско кенгуру"

-финалист в Националното състезание, организирано от СБНУ, с максимален брой точки от 4 състезания;

Гордеем се с нашия възпитаник и му желаем бъдещи успехи!

 

 

Конкурс "Децата на Владиславово рисуват"

     Награждаване в конкурса за детска рисунка "Децата на Владиславово рисуват" - 21 май 2019 г. Откриване на детска картинна изложба с творби на лауреатите във фоайето на Читалище "П. Р. Славейков 1928". 

Теодора Найденова от ІОУ "Св. княз І"  се класира на ІІІ място в конкурса във възрастова  категория "ученици първи клас".

 

 

 

Кръгла маса

    На 13.05.2019г. се проведе кръгла маса под надслов: „Училище без насилие“. Мероприятието е включено в плана за работа на Училищния координационен съвет за противодействие на насилието и тормоза в Първо основно училище „Св. княз Борис І“ за 2018-2019г. Гост на събитието беше госпожа Светлана Райкова – секретар на МКБППМН.

    На кръглата маса бяха дискутирани въпроси, свързани с дефиниране на понятията „насилие“ и „тормоз“, видовете насилие и тормоз, решаваха се казуси за изясняване на разликите между тормоз и закачки или игра между децата и учениците, както и игри за изясняване на признаците по които могат да се разпознаят насилието и тормоза.

      Никола Коев, Аделина Александрова, Анелия Атанасова от VІІа клас получиха грамоти от г-жа Светлана Райкова за участие в конкурса, организиран от МКБППМН „Доброто е моят избор".

 

 

 

Празник на училището

Средновековен панаир

  

                   

   

   

 

 

 

 

Творчески ателиета "Сръчни ръце"

От 27.03.2019г. до 29.03.2019г.  в ІОУ „Св. княз Борис І“ се организира изложба „Сръчни ръце“ като финал на инициативата „Творчески ателиета“. Във фоайетата на ІІ и ІІІ етаж бяха подредени творбите на ученици от І до VІІ клас, изработени в часовете по изобразително изкуство, технологии и предприемачество и по други предмети и извънкласни дейности.

 

  

 

Ден на търпението

На 25.03.2019г. учители и ученици от ІОУ „Св.княз Борис І“ се включихме в иниацитивата „Ден  на търпението“ подета от общински съвет по наркотични вещества гр.Благоевград.

В час на класа се проведе дискусия с учениците от І до VІІ клас за смисъла и ценността на търпението във всички аспекти на човешкия живот: здраве, спортни постижения, в общуването, играта, в учението, в нагласата за бъдещето и други. Изработихме табло с цитати за търпението, предложени от ученици, което поставихме във фоайето на училището.

 

 

Дни на природоматематическите науки и STEM образованието

 

   В  дните от 5 март до 7 март 2019г.  се проведе седмица на STEM образованието - обучение чрез наука - технология - инженерство - математика. На 5 март се изявиха учениците от петите класове в състезанието "Сървайвър", в което преминаха през пет кръга с практически, експериментални, изчислителни и логически задачи. Отбор "Въздух" спечели приза.

На 6 март шестокласниците премериха сили в задачи в два кръга, където трябваше да съчетаят знания по математика и география. В трети кръг ученици класирани на Националната олимпиада по астрономия - Ивон и Даная от 6а клас заедно с участничката в общински кръг Денислава от същия клас представиха интересни астрономически задачи. Победител в този ден стана отборът от 6а клас.

На 7 март  чествахме със седмокласниците 150 години от създаването на периодичната таблица от Д.Менделеев. С кратък рецитал учениците от 7а клас ни запознаха с живота и делото на гениялния учен. Четирима ученика представиха презентации по химия. Тържеството завърши с тест по природоматематическите дисциплини по мобилните телефони с приложението Kahoot.

 Участниците получиха грамоти и награди.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved