Новини и съобщения

Проектна дейност по ЧП в 5б клас

   Учениците от 5б клас в час по човекът и природата представиха и защитиха проекти на тема "Как да опазим въздуха чист?".  Предварително децата знаеха критериите за оценяване и бяха вложили много творчество и оригинални идеи в творбите си.

 

 

 

Ден на розовата фланелка

  На 24.02.2021г. в ІОУ "Св. княз Борис І" се проведе инициативата "Ден на розовата фланелка", залегнала в плана на координационния съвет за противодействие на тормоза в училище. Учители и ученици се включиха активно чрез изработването на информационни материали, постери, запознаване на учениците с тормоза и символиката на инициативата в час на класа, изработване и закачане на розова панделка, обличане на розова фланелка в знак на съпричастност към борбата с тормоза и насилието в училище.

                                               

                                                                4б                                                                                  4а

Проектна дейност в 3а

  Учениците от 3а клас с кл.р-л.В.Ив. изработиха и представиха в час по ЧП, проекти на тема "Животни обитаващи водата".

Поздравления за труда и любознателността!

 

 

Поклон пред Апостола

Малките ученици от ІОУ "Св. княз Борис І" изготвиха с много старание табла, които подредиха в класните си стаи послучай  Деня на Апостола.

 

                                   

Ето и таблата на ученици от 4б клас.

19.02 - поклон пред делото на Апостола

Поклон пред делото на Апостола

По случай 148 години от трагичната смърт на Васил Левски в училище се организира конкурс на тема "Познавам Апостола", за да почетем великия революционер. В конкурса се включиха ученици от първи до седми клас.

Разгледайте едни най-добрите рисунки.

 

Й.Хр. - 6б                       М.Г. - 7а                             Р.М. - Іб                               Д.Ф.- 4а

 

Н. - Іа                             А. - Іа                                  Б.М. - 4а                              Й.И. - 1б

 

    

     А.К.-1а                                         Б.М.- 4а                        И. А. - 4а                            

  

Г.Г - 4б

2.ІІ. Международенден на влажните зони

 През 1971г на 02.02. е учредена Международната конвенция за влажните зони в гр.Рамсар Иран, която цели опазването на тези изключително ценни екосистеми.

България е представена с 11 влажни зони. В нашия край са Дуранкулашкото и Шабленското езера.

Послучай 2.ІІ. РИОСВ - клон Варна организираха среща с децата от І клас. Разказаха им за животинския свят в двете езера. Беседваха на тема "Какво е необходимо за опазване на влажните зони?". Представиха презентация за богатството на  животинските видове в езерата.

Децата изслушаха с интерес беседата и активно се  включиха в разговора.

 В края на срещата децата получиха подаръци за участието си и грамота за класа.

 

                Един нов изпълнен с емоции ден за малките първокласници!

Знам и мога

 

На 23.01.2021г в  I  OУ “ Свети княз Борис I‘‘ – гр. Варна  се проведе училищен кръг на Национална олимпиада „Знам и мога“ за 4 клас.

Класирани за Общински кръг ученици:

1.      Р. М. - 4б

2.      И. А. - 4а

3.      Д. Д. - 4б

4.    

Желаем успех на класираните ученици!

 

Олимпиада по математика

 На 16.01.2021г. се проведе олимпиада по математика с ученици от четвърти, пети и шести класове. Най-добре се представиха учениците от шести клас Й.Х. и Зв.М.  с класен ръководител Й.Н. която е и техен учител по математика. Учениците се класираха за областния кръг на олимпиадата.

Гордеем се с нашите възпитаници и им пожелаваме успех на следващия кръг!

Откриване на учебната година

     Отново на училище! С трепет и нетърпение звънът на училищния звънец отново събра в двора на училището учениците на ІОУ "Св. княз Борис І". При взети мерки срещу COVID - 19 децата бяха щастливи да влязат в класните стаи. Най-радостни и развълнувани бяха малките първокласници и техните родители.

Поздравления поднесоха  дириктора на училището г-жа Ирина Георгиева и представител на родителите.

На добър час и успешна учебна година, скъпи ученици!

Завършване на седмокласниците

  Днес 02.07.2020г. изпратихме нашите седмокласници! Един випуск от класове с начални учители г-жа Даниела Овчарова, г-жа Валентина Попова и г-жа Иванка Георгиева и с класни ръководители в прогимназиален етап г-жа Здравка Рачева и г-жа Димитринка Тодорова - невероятни колективи отдадени на знанието и с изявена гражданска позиция. Доказателство за това са резултатите от НВО постигнати с помощта на госпожа Елка Ялнъзова и г-жа Здравка Рачева, както и високият годишен успех.

Тридесет и четири  процента от седмокласниците завършват с отлична диплома.

По традиция на този ден се връчва наградата "Ученик на годината", която тази година получи Младен Димитров - ученик от 7б клас, завършил с пълно отличие и активно участвал в живота на училището.

На всички седмокласници желаем успешно кандидатстване и хубаво лято!

 

  

 

24 май - най светъл празник за българския народ!

Светите братя Кирил и Методий създават уникална азбука призната в цял свят! Нека се гордеем, че сме българи!

 Честит празник!


24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

  Ръководството на 1ОУ "Св. княз Борис І" поздравява всички ученици, учители, служители и родители с настъпващия светъл празник. Пожелава им здраве и сили за успешно приключване на учебната година. Хубав празник!

Изпълнение на "Аз съм българче" от Мартина Стойчева.

 

Виртуална галерия по случай 24 май

В часа по изобразително изкуство учениците създадоха проекти във връзка с празника на науката и културата 24 май.

Представяме ви презентацията на Даниса Дишева от 7б клас.

Виртуална галерия

Конкурс "Нашия патрон"

В конкурса "Нашия патрон" по случай патронния празник на училището представяме най- добрите рисунки на нашите възпитаници.

 

   

 

 

 

 

Походът на книгите - изложба

"Уважаеми ученици, благодаря Ви за активното включване в училищните дейности, проведени в рамките на кампанията "Походът на книгите". За нас,  Вашите учители,  е удоволствие да се потопим в красивия свят на детското въображение. Ярките цветове на Вашите илюстрации, създават настроение и топлят душите ни.

Благодаря и на Вас, уважаеми родители, за подкрепата и съпричастността!

Светли празници! Бъдете здрави!

Ирина Георгиева"

 

 

 

 

 

 

 

Обучение на учители и родители

   На 01.03.2020г. в ІОУ "Св.княз БорисІ"" се проведе квалификационно обучение на учители и родители на тема "Успешни стратегии на взаимодействието семейство-училище". Обучението е в изпълнение на училищния План за взаимодействие между училищната общност и родителите, както и в изпълнение на Концепцията на РУО - Варна за управление на взаимодействието между училищната общност и родителите.

  Лекторът - Доцент Ицка Дерижан, доктор по педагогика, зам. ректор на Югозападния университет представи съвременните тенденции в развитието на отношенията учител - ученик - родител с акцент върху разбирането на преживяванията, очакванията и мотивацията на трите страни участници в образователно - възпитателния процес.

Медалист от математическо състезание

         Ученикът от Іа клас Калоян Краев с класен ръководител Петя Тончева завоюва второ място на математическия турнир "Иван Салабашев" в гр. Варна.

         Гордеем се с нашия възпитаник и му пожелаваме успехи в образованието и науката!

Олимпиади

     За областния кръг на олимпиадите по астрономия, физика, химия и математика се класираха следните ученици:

По астрономия - Йоана от 5б кл., Мериан, Габриела и Йоана от 6а кл.

По физика - Пресиян и Василена от 7а кл.

По химия - Василена и Велина от 7а кл.

По математика - Йоана от 5б, Анелия и Даниса от 7б

Шахматен турнир

    На 18.12.2019г. се проведе щахматен туртир между ученици от пети и шести клас. С много желание петокласниците се включиха в уроците по шах с ръководител Моника Тодорова. Победител в турнира стана Виктор Личев от 5а клас.

Коледна трапеза

 В седмицата преди Коледа учениците от ІОУ "Св. княз Борис І" се състезаваха за най-добре украсена класна стая. Децата от начален етап подредиха кътове на тема "Коледната трапеза в миналото", а големите "Съвременна Коледа". Комисия с председател г-н Росен Германов, г-жа Ирина Георгиева - директор на училището, г-жа Даниела Димитрова - заместник директор и представител на ученическия съвет оцени в три категории украсата.

І категория - "Най-близо до традициите" - ІІІа, ІІІб и ІVа клас

ІІ категория - " Най-стилна украса" - Іа, ІІа, VІІа клас

ІІІ категория - " Най-добра идейна насоченост" - ІІб, VІа, Vа клас

Благодарим на учениците, техните родители и ученическия съвет за креативността и съдействието!

   

  

 

  

 

Национална седмица на четенето

   Във връзка с националната седмица на четенето /09.12.-13.12.2019г/ ученици от VІа клас с класен ръководител г-жа Анелия Чолакова посетиха подготвителната група в ІОУ"Св.княз Борис І" за да прочетат приказки на децата. С изключителен интерес малките възпитаницина училището слушахапоучителните и забавни приказки, а след товабеседваха с какичките за своите любими герои.

 

 

Коледен базар

     

Благодарим на всички родители и ученици за участието в коледния благотворителен базар! 

На 09.12.2019г  запалихме коледната елха и открихме коледния благотворителен базар. Ученическият съвет под ръководството на г-жа Валентина Иванова организира събитието и помогна за украсата и продажбата на експонатите. Участваха ученици от първи до седми клас с много интересни и красиви творби.

 

 

"Българиада" 2019

  На 27.11.2019г. се проведе традиционното състезание "Българиада", което имаше за цел да разпали българския дух у децата. В оспорвана битка се впуснаха два отбора - "Ерудити" и "Интелигенти", включващи представители на всички паралелки от пети до седми клас. Учениците се състезаваха в няколко кръга по български език и литература, история и география. Организаторите на събитието госпожа Елка Ялнъзова, Ваня Тренева и Нели Николова включиха и публиката в състезанието. На първо място се класира отборът на ерудитите, а на второ на интелигентите. Грамоти раздаде председателят на журито господин Росен Германов.

 

 

Ден на християнското семейство

            Учениците от начален етап проведоха тържество  за Деня на християнското семейство - 21 ноември.  Със стихове и песни - посветени на семейството, децата изразиха своето отношение към светостта на християнския празник.

Обучение за действия при наводнения и последващи кризи

        В периода от 04.11.2019г до 08.11.2019г. се проведе изнесено обучение на двадесет ученика от трети до пети клас за практическа подготовка и реакция при наводнения и последващи кризи във връзка с изпълнение на проект "Центрове за повишаване на готовността на населението за реакция при наводнения" на Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР,  финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020г.".  В края на обучението децата получиха сертификати за успешно преминаване на курса.

 

 

Ден на народните будители

       Ученическият съвет при 1ОУ "Св.княз Борис І" поздрави своите учители по случай 1ноември - Ден на народните будители. Учениците изразиха благодарност за знанията и грижите, положени за тях.

 

Откриване на новата учебна година

      Днес 16.09.2019г.,обновената сграда на ІОУ "Св. княз Борис І" посрещна нетърпеливите и развълнувани ученици, учители и родители. Откриването на учебната година съвпадна и с тържественото връчване на знамето на училището от представител на кметство "Владиславово".   На този ден родителите се включиха и в акцията за събиране на средства за Алекс.

Тържеството за първия учебен ден отрази радостта на децата от започването на учебната година и гордостта от принадлежността им към ІОУ"Св. княз Борис І". Поздравени бяха и малките първокласници, които с нетърпение прекрачиха прага на родното училище.

               Нека новата учебна година бъде здрава, спорна и успешна!

 

 

 

Тържество за края на учебната година

На 28.06.2019г. пред НЧ "П.Р.Славейков 1928" се проведе тържество по случай края на учебната година. С кратка програма по-малките ученици поздравиха седмокласниците. Изненада за тях бяха милите и вълнуващи спомени, които споделиха техните учители от начален етап.Тържествено слово изнесе директорът на ІОУ "Св. княз Борис І" госпожа Ирина Георгиева.  Родител на седмокласник изрази благодарност за работата на учителите през годината и постигнатите добри резултати на външно оценяване. Отличните ученици получиха грамоти, а традиционната награда "Ученик на годината" бе присъдена на Аделина Александрова от VІІа клас.

На добър час, седмокласници! Весело лято на всички!

  

 

 

 

 

 

 

Спортни победи

Моника Георгиева - носител на бронзови медали от състезанията Sofia - open по бразилско джиуджицу - Спаринг 2019 и Румъния 2019;

бронзови медали по колоездене - "Устрем" и на община Варна.

Дария Джабар Джорабчи - златен медал от турнир по баскетбол на Община Варна "Варна - Европейски град на спорта 2019г."

Александра Вичева - златен медал от турнира по баскетбол на Община Варна "Варна - Европейски град на спорта 2019г.".

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved