Новини и съобщения

Празник Владиславово 3а клас

Гордеем се с учениците от 3а клас на I ОУ "Свети княз Борис I", които се представиха достойно на празника на Владиславово, като поздравиха присъстващите с театрална постановка. Модерен прочит на приказката "Тримата братя и златната ябълка"!

 

 

 

 

Първо място в Израел - Популярна музика: Поп и джаз

Гордеем се с наша ученичка от I ОУ "Свети княз Борис I" гр. Варна. Дария Петрова - 3 а клас, която спечели първо място в конкурса "Популяран музика" - Поп и джаз в гр. Бат Ям, Израел, а сестрай Крисия Петрова - бъдеща наша първокласничка спечели второ място!

 

 

Атрактивен урок с висок професионализъм!

Един запомнящ се час, атрактивен урок с висок професионализъм!

Интердисциплинарен урок в Първо ОУ. Мястото е интерактивният кабинет, действащите лица - М. Димитрова и К. Кирякова и учениците от втори б и в клас. На урока присъстваха колеги от начален и прогимназиален етап. Чрез примамливата тема "Сладоледът" двете учителки увлякоха второкласниците да покажат четивната си техника, да проверят уменията си за правопис и самопроверка, да изяснят непознатите думи с труден правопис. Учениците се превъплътиха в ролята на продавачи на сладолед - справиха се със задачата да изчислят себестойността на сладоледа. Разпознаха мириса на ванилията и какаото, звука при счупване на бисквитата за украса. Направиха изводи във връзка със сетивните си умения. Приложиха знанията си за работно време и почивни дни. Те получиха предложение за проект "Сладоледена къща", която да изработят от избрани различни материали! В света на полезното, любопитното и забавното е увлекателно и за децата, и за учителите!

 

 

Националната седмица на книгата

За учениците от Първо ОУ "Свети княз Борис Първи" книгите са на почит. В рамките на Националната седмица на книгата в училище проведохме Маратон на четенето 2023. По- големите ученици от 6а и 7б клас поднесоха изненада на своите по-малки приятели от 2в клас като им гостуваха с любими книги в ръце. Те прочетоха откъси от книгите, които препрочитат с желание. Малките ученици показаха, че и те умеят да четат и за тях книгите са ценни приятели.

В 6а,б и в 7б клас всички ученици отговориха на въпросите от проведената анкета: За теб четенето на книги е...? Какви книги четеш? С какво те обогатяват? Най- четящите споделиха кои книги биха препрочели и защо да  ги прочетат и други. За тях книгите са: Прозорец, врата към различни светове! Учат в ценности, обогатяват човека с опит и мъдрост.

Да се научат учениците да четат е важно, да се научат да четат с разбиране - е и полезно! Заедно стигнахме до ценни изводи, коментирайки цитираните мисли: "Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря." - Андре Мороа


"Къща без книги е като стая без прозорци." - Хайнрих Ман


Да четеш хубава книга е едно от най-приятните и полезни занимания за нас!
Донка Петрова, учител по БЕЛ

 

 

 

Лазаровден

На Лазаровден, в местността Ментеше до аязмото на Свети Константин и Елена учениците от I ОУ "Свети княз Борис I" взеха участие в засаждането на дръвчета.

Украса за Великден

Учениците от 3 а клас на I ОУ "Свети княз Борис I" подготвиха великденска украса за семейната трапеза по празниците!

 

 
 

 

Спортен полуден

31-ви март 2023 г. бе обявен за спортен полуден за учениците от I ОУ " Свети кназ Борис I".
Целта на празника е децата да се забавляват, чрез спот и спортни игри.
Благодарени е на спортният комплекс МСК Владислав Варненчик - ОП "Спорт за всички", който е в близост до училището използвахме всички площадки и залата на спортния център.

 

Наша гордост!

Наша гордост!
Имаме Балкански шампион- Тодор Папазов от 2а клас! ПЪРВО МЯСТО категория Мъже 8-9 години 35-40кг на 9ТО БАЛКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КИОКУШИН КАРАТЕ, проведено на 19.03.2023г.

 

     

Награди грамоти по БЕЛ

Дългоочакваните награди от един невероятен национален конкурс са при нас! По тържествен начин те бяха връчени от директора на училището в присъствието на всички учители. Мястото е учителската стая, денят - 1 март! Грамоти получиха: Цветелина от 7б клас, Венцислав от 5б клас - първо място, Дария, Кремена и Магдалена - получиха символа на конкурса Коледна звезда и грамоти за заето второ място, Преслав от 7б - второ място,  Рая от 6б и Ивона от 6 а - Коледна звезда и грамоти за заето трето място, Барбара от 6а, Габрияна от 6б - трето място, Патрисия 6б - поощрение, Сибел 6 а и Стефани 5а - отлично представяне в конкурса. Нека се множат талантливите деца на Първо ОУ"Свети княз Борис Първи"! "Коледна звезда" 2023 ни очаква!

Честита Баба Марта

С ентусиазъм и настроение беше изработена мартенска украса за училището в творческата работилничка на нашите сръчни деца.

 

       
     

 

150 години от обесването на Васил Левски

   На 18.02.2023г се навършват 150 години от обесването на Васил Левски - Апостола на свободата.

„Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“ 

Учениците от нашето училище с помощта на своите учители подготвиха  книжки, табла, стихчета и песни за Апостола.

Поклон пред великия българин!

 

Национален конкурс "Коледна звезда"

      Нашето училище зае трето място на Националния конкурс "Коледна звезда".

Приключи III-тия Национален конкурс за детско творчество „Коледна звезда“ под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова. Участието на децата от начален етап и прекрасните им творби донесе III –то място на училището в раздел "Моята коледна картичка, сурвакница, украшение". А Александра Стоянова Ангелова от IIа клас е  отличена с първо място в индивидуалното класиране, в същата категория. Всички деца изработили картичка получават диплом за отлично представяне.

 

Олимпиада по астрономия

    Рая Маринова от 6б клас и Дария Добрева от 5б клас се класираха за областния кръг на олимпиадата по астрономия.

Поздравяваме децата и им пожелаваме успех на следващия кръг.

Коледуване

Коледуване

 

    Радост за всички е срещата с учениците от 3а клас с кл.р-л Цветанка Тонева, които отправиха коледни пожелания към своите учители, служители в община Варна, кметство Владиславово и РУО Варна. С коледарски песни и стихове те благословиха идващата Нова година.

 

Успех на Националният литературен конкурс "Коледна звезда"

     Националния конкурс за детско творчество "Коледна Звезда" 2022 донесе най-високото отличие на Цветелина Петкова от 7б клас. Тя получи специалната награда на вицепрезидента на Република България Илиана Йотова - статуетка и грамота. Поощрителната награда е за Венцислав Бориславов от 5б клас. Двете деца бяха сред отличените десет от цяла България, които на живо и на място твориха по поставените теми.

                        Гордеем се с нашите ученици и техния учител г-жа Донка Петрова. Пожелаваме на децата много творчески успехи!

                                              Весела Коледа!


Олимпиада по математика

  След проведената олимпиада по математика - общински кръг, за областния кръг се класира Рая Маринова от 6б клас с учител Маргарита Лалова.

Поздравяваме ученичката и нейният учител за успеха, пожелаваме и отлично представяне на следващия кръг на олимпиадата!

Обучение в управление на безпилотен летателен апарат – ДРОН

Първата в България инициатива за обучение на ученици в управление на безпилотен летателен апарат – ДРОН. Ние сме единственото училище, в което изненадата за учениците е "Коледен полет с дрон".
Гост преподавател - Тодор Димов Коритаров - Капитан III ранг главен асистент д-р инженер.
Всички получиха грамоти.

 

     
     
     
     
     

 

Национален конкурс "Коледна звезда"

 

 Красиви творения, плод на талантливи ученици или Нашата коледна приказка

 

Част от невероятната приказна атмосфера, която създадоха със своите разкази, есета и стихове, са и ученици от нашето училище! 

Сред допуснатите деца до финален етап на националния конкурс „Коледна звезда“ – 2022,  в категория "Моята коледна приказка" са: 

Кремена Радева и Цветелина Петкова от 7 б клас, Ивона Атанасова от 6 а клас и Венцислав Митков от 5 б клас. С техните специално написани за конкурса творби ви честитим празничните дни и Новата 2023 година! Пренесете се на една желана планета -  тази на добруването и чудесата и нека красивото и желаното присъства във вашия свят! Благодарим на: Барбара Миткова, Сибел Недкова, Габрияна Георгиева, Рая Маринова, Патрисия Асенова, Магдалена Краева, Дария Джорабчи, Стефани Петрова за достойното участие!

Красиви творения, плод на сръчните ръце на най- малките в училище,  отпътуваха за конкурса и са неразделна част от каузата "благотворителност". В очакване сме на наградите!

Зад всяко дете, което вярва в себе си, стои учител или родител, който е повярвал пръв!

 

 

 

 

Награди от конкурси в НАОП "Н. Коперник"

   Дария Джорабчи от 7б клас спечели награда, сертификати и плакет за училището за участието си в конкурсите:

"ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО И ПРОГРЕСЪТ" и Седмица на великите пътешествия - 5-9 декември 2022 г..

Благодарим на участниците и на Дария за отличното представяне!

Международно математическо състезание "Математика без граници"

   На международното математическо състезание "Математика без граници" нашите ученици Гергана Димитрова от 1б клас  и Дария Маринова от 2в клас завоюваха сребърни медали.

       Поздравяваме нашите възпитаници за успеха и им пожелаваме да вървят все така нагоре, към върховете на знанията!

Участие в III-тия Национален конкурс за детско творчество „Коледна звезда“.

Учениците от начален етап взеха участие в III-тия Национален конкурс за детско творчество „Коледна звезда“.

С много любов и желание, децата изработиха прекрасни коледни картички. След като бъдат оценени от журито, творбите ще участват в коледен базар, а средствата от него ще бъдат дарени за благотворителна кауза.

 

 

 

Успех по математика

 Ученичката от 1а клас Никол Янакиева завоюва сребърно отличие на градско състезание по ментална математика.

Гордеем се с нашата ученичка. Пожелаваме и още много успехи!

 

"Да почистим двора"

Шести "а" клас проявиха инициатива да изчистят училищния двор. Децата проявиха старание и бяха удовлетворени от работата си.

Проекти по география

  Учениците от пети клас изготвиха красиви проекти по география.

 Поздравяваме учениците за изключителната работа и творческо мислене.

 

1ноември - Ден на будителите

В навечерието на Деня на народните будители ученици от 6 и 7 клас в IОУ "Св. княз Борис I" преписаха откъси от "История славянобългарска" от Паисий Хилендарски. Учениците от втори клас иработиха постери. На стената в един от коридорите бе подреден снимков материал посветен на възрожденците - будители.

  Написаното от ръката на дете е това, което ще възроди България! Първи ноември е! Честит празник!

15 септември

И отново е 15 септември! Здравей 40 - годишно училище наше!

Отново звъни училищният звънец, а дворът е изпълнен с празнична музика и вълнение. Гости на тържественото отриване на 2022/2023 учебна година са много родители, учители пенсионери и представители на Обществения съвет на училището. По традиция Директорът на училището г-жа Ирина Георгиева и г-жа Веселина Панайотова, родител на първокласник, приветстваха присъстващите. Г-н Марио Смърков, областен управител,г-н Иван Портних, кмет на Община Варна, г-н Николай Костадинов, кмет на район Владиславово и г-жа Лилия Христова, Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" изпратиха поздравителни адреси.

Водещите Цветелина Петкова от седми клас и Християн Василев от шести клас пожелаха на учениците - достатъчно слънце, за да запазят мирогледа си светъл, достатъчно дъжд , за да оценят слънцето още повече, достатъчно щастие, за да запазят духа си жив. на седмокласнците - достатъчно "Здравей", за да имат сили за последното "Довиждане!".  На учителите  - да са здрави, смели и борбени, да мечтаят и да дават криле на детските мечти.

Първокласниците трогнаха присъстващите с вълнуващи стихове. Поздрави за тях отправиха второкласниците с песента "Първокласно". Слушахме изпълнението на талантливата Дария от трети клас и на малката Гергана. Вихри се "Джиновски танц" в изпълнение на петокласниците и с песента "Настроение" и фойерверки завърши тържеството. По традиция с първия звънец и менчето с вода г-жа Георгиева покани всички ученици в клас и им пожела да им върви по вода!

Нова награда

Лято е, но наградите не спират. Дария Недкова от 2а клас спечели медал и грамота за участието си в конкурса "Тракия - земята на Орфей".

Проект по физика и астрономия

 Учениците от 7а клас  направиха проекти върху раздел астрономия на различни теми във вид на презентации и макети.  Особено сполучлив е макета на Звездомира от 7а клас, която защити оригиналната си творба облечена с тениска на планети и  звезди.

 

Наша гордост

Наша гордост!

 

Тодор Папазов от 1а клас от I ОУ "Св. княз Борис I" гр. Варна завоюва първо място "Купа Божилов" категория мъже 6-7 години, над 30 кг СКК "Ичи Геки Варна".

Дария Недкова от 2а клас зае първо място на Международния онлайн конкурс в Израел.

 

Гордеем се с нашите талантливи деца! Желаем им много успехи!

Носители на годишна награда на „Книговище“

 

И тази година достойно представяне на  ученици от IIIб клас в състезанието на Книговище. С много постоянство, усилия и упоритост, третокласниците си извоюваха наградата „Клас ТВОРЦИ“ на учебната 2021/2022 година. Децата получиха много награди и един специален поздрав от детската писателка Катя Антонова, който искат да споделят с всички:

 

„С вас споделяме една голяма тайна: ако искаш магия, просто отваряш книга! Кажете я на всички деца!“

 

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved