Новини и съобщения

Зимните вечери край камината

  На 11.02. 2019 г. емоционално бяха закрити училищните празници, посветени на детските приказки и любими приказни герои в I ОУ“Св. княз Борис I”.

  Във вълшебния свят на „Зимните вечери край камината“ активно, с желание и интерес се включиха всички деца от подготвителна група и начален етап /I-IV клас/, които под ръководството на своите учители участваха във вълнуващите срещи с любими приказни герои, конкурси, състезания и приятни изненади.

  За старанието си всички участници бяха възнаградени с благодарствени писма, книжки и почерпка.

 

 

Коледен базар

 На 06.12.2018г. се откри коледен благотворителен базар от сувенири и картички изработени от ученици и техните родители. В събитието се включиха много деца от начален и прогимназиален етап. Изложените творби са изключително красиви и предизвикват голям интерес и създават коледно настроение.

                             Благодарим на всички ученици и родители включили се в инициативата!

Българиада

         На 28.11.2018г. по традиция се проведе състезанието "Българиада"„ организирано от г-жа Елка Ялнъзова, г-жа Ваня Тренева и г-жа Мария Маринова. Състезанието включваше три кръга с въпроси по български език и литература, история и география. Представители на ученици от шести и седми клас  съставиха два отбора - "Ерудит" и "Интелект".   Всеки от отборите се представи с изпълнение на танц и песен - творчество на учениците.  В състезанието се включи и публиката, която също беше подобаващо оценена. Водещ на състезанието беше г-жа Даниела Овчарова, а победителите определи жури в състав: председател г-н Росен Германов, г-жа Анелия Чолакова и г-жа Здравка Рачева.

       Разликата в крайния резултат беше само една точка в полза на отбора "Интелигент". Отличена бе и публиката с грамоти за "СПЕЦ по география" и "Най-грамотен зрител".

        На събитието присъстваха ученици, учители и родители, които подкрепяха отборите.

 

Благодарим на всички участници, организатори и гости за прекрасната вечер!

 

 

 

 

 

Проект на тема "Електрически вериги" по човекът и природата

    Връзка между предметите Човекът и природата и География и икономика осъществиха учениците в 6а клас с помоща на проектите на тема "Електрически вериги". Велина и Даная представиха проектите си "Познай къде се намира страната" и "Коя е столицата на....?"  като при всеки верен отговор светва лампичка. Изработените от учениците с помощта на техните родители интерактивни игри предизвикаха бурни реакции и аплодисменти от техните съученици.

Поздравления момичета!

Проект по физика и астрономия и човекът и природата

              В часа по физика и астрономия учениците от 7б и 6б клас представиха и защитиха проекти за безопасно ползване на електричния ток. Децата бяха добре подготвени и мотивирани в изпълнението на поставената задача.

Трето място по лека атлетика - "Купа Варна"

Днес 07.11.2018г. се проведе лекоатлетическо състезание за "Купа Варна", на което отборът по лека атлетикаот ІІклас на нашето училище завоюва трето място.

Поздравяваме нашите състезатели за отличното представяне!

Музикална награда-Рюгзан Рамаданова

От тридесет и седем деца Рюгзан Рамаданова от 6б клас се класира на шесто място на конкурса "Съзвездие".

Спортен празник - 6.10.2018г.

    На 06.10.2018г. се проведе спортен празник в Екопарк Варна. Празникът бе посветен на патрона на училището Св.княз Борис І. 

Спортният празик се проведе на два етапа. В първия етап учениците бяха разделени в пет аули/станции/, където учениците взеха масово участие. От всяка станция се излъчиха по двама състезатели - най-бърз, най-силен, най-издръжлив, най-точен и най-съобразителен, които формираха отборите от втория етап, включващи ученици от І до VІІ клас, учители и родители. Целта на втория етап беше работа в екип. В края на състезанието всеки отбор трябваше да изпише "България" на глаголица и кирилица. Спортният дух и историческата насоченост на празника предизвикаха незабравими емоции и усмивки.

 

 

15.09.2018г.

           На този ден всички се вълнуват и се усмихват, има весела глъч и развълнувани деца, родители и учители и ....много цветя.

Този ден е 15 СЕПТЕМВРИ!!!

Отново на училище, радостни, пораснали и отпочинали, покоряваме нови върхове и сбъдваме мечтите си!

На добър път, скъпи ученици и учители!

 

 

 

 

15.06.2018г.

    Отново е 15 юни - най-вълнуващият и щастлив ден за всички ученици. С музика и танци възпитаниците на ІОУ "Св.княз Борис І" изпратиха поредния випуск седмокласници. Цветя, усмивки и сълзи изпълниха училищния двор. Думи на признателност и  искрена благодарност към учителите отправи Йоана Пламенова от VІІа клас.  

    По традиция бе връчена наградата "Ученик на годината"  на  Арман Джорабчи от VІаклас за особен принос в живота на училището. За "Математик на годината" бе определена Виктория Радева от VІІа клас - представила се отлично на НВО по математика. Грамоти получиха ученици, представили сеотлично и много добре на областните кръгове по астрономия, български език и математика. Наградени бяха и завършващите с отличен успех наши възпитаници.

Благодарим на всички ученици за положения труд през учебната година и им желаем хубаво лято! Успех на седмокласниците!

 

,  

 

  

Зелено училище

         Малките първокласници с кл. ръководители г-жа Д. Овчарова и В. Попова опознават родния край и се забавляват в първите ваканционни дни на "Зелено училище". Желаем им весело лято и още забавления!

 

 

 

 

 

1.06.2018г. - завършване на учебната година - Начален етап

       Последен училищен звънец за малките ученици. Много вълнения, танци и усмивки бяха неизменна част от  тържеството.

Честит празник и весело лято!

 

Победители във финалния кръг на Националното състезание на СБУ

Днес денят ни започна с радостна новина и повод за гордост!!!
Пред вас са Нашите победители във Финалния кръг на Националното състезание, организирано от Съюза на българските начални учители, отличени с награди, които ще бъдат тържествено връчени на Годишното утро на класа!

 

 

 

"Децата на Владиславово рисуват"

            Учениците получили грамоти в традиционния конкурс "Децата на Владиславово рисуват".

 

Музикална награда

Никита Дянкова от ІІІа клас се представи отлично на Националния конкурс "Обичам те море" , заемайки второ място.

   

11.V. "Розите на България"

     На 11.05.2018г. се проведе инициативата организирана от МОН "Розите на България". Нейната инициатива е на публични и оживени места в чужбина и България деца, учители и родители да изпълняват едно и също българско хоро. Под звуците на "Празнична сюита", изпълнена от оркестъра за народна музика на БНР, хор на Фолклорен ансамбъл "Тракия" и хор "Космически гласове" учениците и учителите на ІОУ "Св.княз Борис І" извиха кръшно хоро в двора на училището.

 

Музикални награди

  Нашата ученичка Рюгзан Рамаданова от Vб клас непрекъснато ни радва със своите постижения.

Гордеем се с нея!

 

Ден на позитивната емоция

      Днес, 09.05.2018г. бе обявен за Ден на позитивната емоция в ІОУ „Св.княз Борис І“.

В конкурса „Изрази позитивната емоция в теб с емотикон“ се включиха ученици от І до VІІклас. Инициативата е посветена на превенцията и противодействието на тормоза. Най-добрите творби бяха поместени във фоайето на училището.

 

Проект по БЕЛ

Учениците от V-те класове на  ІОУ „Св. княз БорисІ“ в час по ИУЧ БЕЛ под ръководството на г-жа Н. Георгиева убедително защитиха проекти

„Митически и фолклорни представи на етносите в България“,

показвайки завидни умения и сръчности, както и убедителност в презентирането на изработените експонати.

 

Спортен празник

 На 2.05.2018г. учениците и учителите от ІОУ "Св.княз БорисІ" проведоха спортен празник в чест на патрона на училището, под мотото "Аз обичам първо основно училище". Всички участваха с желание, ентусиазъм и много спортен хъс в игрите и състезанията.

  Радваме се, че ученици, учители и родители рамо до рамо спортуваха и се забавляваха!

 

Концерт на ІОУ "Св.княз Борис І"

  

        На 27.04.2018г. в НЧ „П.Р.Славейков 1928“ се проведе първият концерт на новоименуваното ІОУ „Св. княз Борис І“.  Г-жа Таня Димитрова от Регионалния исторически музей – Варна поздрави присъстващите и ги запозна с живота и делото на патрона на училището. С много желание талантливите ни ученици пяха и танцуваха, с което зарадваха публиката.

 

 

Музикални бисери

 На щестия конкурс за млади изпълнители на класическа и популярна музика - 21.04.2018г. - "Музикални бисери"    Никита Дианова Дянкова  от ІІІа клас получи грамота в раздел поп пеене.

Гордеем се с постижението но нашата ученичка! Честито!

Първо място по лека атлетика

     На 18.04.2018г. на третия кръг за "Купа Варна" отборът на момичетата по лека атлетика отново завоюва І място!

Браво, момичета, гордеем се с вас!

Отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по астрономия

      Отлично представяне на учениците участвали на областния кръг на олимпиадата по астрономия!

От 91 участници във възрастова група 5-6 клас Арман Джорабчи (6а) се класира на 15-то място, Катерина Колева (6а) -  на 20-то място, Аделина Александрова (6а) на 42-ро и Денислава Арабова (5а) на 67-о.

Гордеем се с постиженията на нашите участници! Пожелаваме им още по-големи успехи!

Диплом за конкурса "Моята България"

Първо място по лека атлетика

                   Отборът по лека атлетика - момичета от ІІІ и ІV клас спечелиха първо място на втория кръг на състезанието за "Купа Варна".

Поздравяваме отбора и техните ръководители г-н Радев и г-н Рашков за отличното представяне.

 

 

ТРЕТИ МАРТ

        Ученици от ІОУ "Св княз БорисІ" и ІІб клас с класен ръководител Цветанка Тонева участваха в тържеството, посветено на Трети март - Националния празник на България.

13-ти Общински конкурс за най- красива мартеница

13-ти Общински конкурс за най- красива мартеница.

Първо място за Мериан Галинова и отличие за 4а клас- l ОУ" Св. Княз Борис l".

Поздравяваме класа и г-жа Валентина Иванова за отличието!

 

 

 

Проект по Човекът и природата

            В часа по Човекът и природата учениците от 6б клас успешно защитиха проект на тема "Чугун и стомана".

Браво, ученици!

II работна методическа среща на тема „Приемственост на обучението и възпитанието на децата в прехода детска градина- първи клас“, организирана от I ОУ „Св.княз Борис I “.

На 16.02.2018 г. в сградата на НЧ „П.Р.Славейков“ в район „Вл.Варненчик“ се проведе II работна методическа среща на тема „Приемственост на обучението и възпитанието на децата в прехода детска градина- първи клас“, организирана от I ОУ „Св.княз Борис I “.

 Учители и директори от I ОУ „Св.княз Борис I “, ДГ №37 “Пламъче“, ДГ №38 “Маргаритка“ и ДГ №42 “Българче“ се обединиха в мнението си, че темата е актуална и полезна. В хода на дискусията бяха споделени работещи практики, механизми, идеи и ценен педагогически опит.

 

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved