Новини и съобщения

Успех по математика

 Ученичката от 1а клас Никол Янакиева завоюва сребърно отличие на градско състезание по ментална математика.

Гордеем се с нашата ученичка. Пожелаваме и още много успехи!

 

"Да почистим двора"

Шести "а" клас проявиха инициатива да изчистят училищния двор. Децата проявиха старание и бяха удовлетворени от работата си.

Проекти по география

  Учениците от пети клас изготвиха красиви проекти по география.

 Поздравяваме учениците за изключителната работа и творческо мислене.

 

1ноември - Ден на будителите

В навечерието на Деня на народните будители ученици от 6 и 7 клас в IОУ "Св. княз Борис I" преписаха откъси от "История славянобългарска" от Паисий Хилендарски. Учениците от втори клас иработиха постери. На стената в един от коридорите бе подреден снимков материал посветен на възрожденците - будители.

  Написаното от ръката на дете е това, което ще възроди България! Първи ноември е! Честит празник!

Награда за рисунка в Япония

 


Поздравления за Йордан Христов от IV б клас! Той е удостоен със златен медал “Supreme Gold” от 52-я Международен конкурс за детска рисунка, организиран от Международната изложба за детско изкуство (The International Children’s Art Exhibition- ICAE) - Япония. След изложбата в Токио, наградените рисунките ще бъде изложени в Осака и други градове в Япония.

ГОРДЕЕМ СЕ С НАШИЯ УЧЕНИК ! БЛАГОДАРИМ ЗА ТОВА, ЧЕ ПРОСЛАВИ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ПО СВЕТА И В ДАЛЕЧНА ЯПОНИЯ!

 

 

 

 

15 септември

И отново е 15 септември! Здравей 40 - годишно училище наше!

Отново звъни училищният звънец, а дворът е изпълнен с празнична музика и вълнение. Гости на тържественото отриване на 2022/2023 учебна година са много родители, учители пенсионери и представители на Обществения съвет на училището. По традиция Директорът на училището г-жа Ирина Георгиева и г-жа Веселина Панайотова, родител на първокласник, приветстваха присъстващите. Г-н Марио Смърков, областен управител,г-н Иван Портних, кмет на Община Варна, г-н Николай Костадинов, кмет на район Владиславово и г-жа Лилия Христова, Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" изпратиха поздравителни адреси.

Водещите Цветелина Петкова от седми клас и Християн Василев от шести клас пожелаха на учениците - достатъчно слънце, за да запазят мирогледа си светъл, достатъчно дъжд , за да оценят слънцето още повече, достатъчно щастие, за да запазят духа си жив. на седмокласнците - достатъчно "Здравей", за да имат сили за последното "Довиждане!".  На учителите  - да са здрави, смели и борбени, да мечтаят и да дават криле на детските мечти.

Първокласниците трогнаха присъстващите с вълнуващи стихове. Поздрави за тях отправиха второкласниците с песента "Първокласно". Слушахме изпълнението на талантливата Дария от трети клас и на малката Гергана. Вихри се "Джиновски танц" в изпълнение на петокласниците и с песента "Настроение" и фойерверки завърши тържеството. По традиция с първия звънец и менчето с вода г-жа Георгиева покани всички ученици в клас и им пожела да им върви по вода!

Отличие "Неофит Рилски" получи Директора на IОУ "Св. княз Борис I"

    С гордост заявяваме, че нашият Директор г-жа Ирина Георгиева Петрова на официална церемония получи най-високото почетно отличие "Неофит Рилски" на Министерството на образованието връчено от областния управител на гр.Варна  Благомир Коцев и Ирена Радева, началник на РУО - Варна. Почетното отличие се дава за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.

Поздравяваме г-жа Георгиева за наградата, пожелаваме и крепко здраве, още признания за нейната всеотдайност в работата!

Нова награда

Лято е, но наградите не спират. Дария Недкова от 2а клас спечели медал и грамота за участието си в конкурса "Тракия - земята на Орфей".

Международен фестивал "Утринни звезди"

    На 03.07.2022г. се проведе международния фестивал "Утринни звезди". Дария Недкова Петрова от 2а клас спечели 1 място и бе удостоена с грамота и медал.

Наша гордост!

       Наша гордост!

 

Поздравления за Божидар Младенов Димитров, ученик от 4а клас завоювал златен и сребърен медал на лекоатлетическия турнир "Ден на бягането", организиран от СКЛА "Евър" и Община Варна.

 

Поздравления за спортните успехи на Данаил Николаев Илиев, футболист в отбора на "Спартак Варна" за завоювано първо място и златен медал на футболен турнир "Кронос Къп", Варна.

 

 

Поздравления за Симон Славова Савова от 4а кла за постигнати отлични резултати на НВО:

математика - 100 точки - Отличен 6,00

български език и литература - 95, 5 точки - Отличен 5,95

Пожелаваме и да бъде все така ученолюбива, упорита и всеотдайна!

 

 

 

1 юли - изпращане на седмокласниците

 

Първи юли с мирис на лято

Първи юли е – училището отново събра детската глъчка . Училищното тържество е подготвено от четвъртокласниците за изпращане на седмокласниците. Празничната програма започна весело и закачливо с песни, танци и стихове.

Директорът на училището ни, госпожа Ирина Георгиева, приветства всички ученици от 4 до 7 клас по случай завършването на учебната година. Специален поздрав отправи към завършилите 7 клас ученици – с пожелание в новите училища да докажат себе си, да положат труд и да се радват на успехи.

От името на випуск 7 клас учителите получиха изненада – всички бяха удостоени със званието „Звезда“ и грамоти „Най-добър учител“.

Йоана Даниелова Христова беше удостоена с решение на педагогическия съвет със специалната номинация „Ученик на годината – 2021/22“, връчена пред всички от директора.

Моника Димитрова от 6а клас получи приза "Спортист на годината".

С пожелание за безгрижно лято и пълноценна ваканция тържеството завърши!

 

 

Проект по физика и астрономия

 Учениците от 7а клас  направиха проекти върху раздел астрономия на различни теми във вид на презентации и макети.  Особено сполучлив е макета на Звездомира от 7а клас, която защити оригиналната си творба облечена с тениска на планети и  звезди.

 

Наша гордост

Наша гордост!

 

Тодор Папазов от 1а клас от I ОУ "Св. княз Борис I" гр. Варна завоюва първо място "Купа Божилов" категория мъже 6-7 години, над 30 кг СКК "Ичи Геки Варна".

Дария Недкова от 2а клас зае първо място на Международния онлайн конкурс в Израел.

 

Гордеем се с нашите талантливи деца! Желаем им много успехи!

40 ГОДИНИ ІОУ "Св.княз Борис І"

ІОУ празнува в Деня на детето - 1 юни - Празник не един, а цели два - Празник на училището и Деня на детето.

  Директорът на училището откри празничното тържество с вълнуващо слово. Г-жа Галина Кателиева, майка на Катрин от седми клас поднесе уважение и благодарности към учителите и пожела на ученици, учители и родители да продължат с делото си да пишат историята на ІОУ "Св. княз Борис І".

  С пъстра палитра от стихове, песни, драматизация, балет, художествена гимнастика, карате демонстрация беше изпълнена празничната програма.

   

 

 

Проект "Светло бъдеще за черния лешояд"

  По повод Световния ден на Земята и седмицата на гората природозащитната организация "Зелени Балкани" проведе викторина сред подрастващите от 5 и 6 клас. С цел популяризиране най-важното значение на лешоядите като санитари на природата по проект "Светло бъдеще за черния лешояд" бяха отправени въпроси относно живота и поведението на тези застрашени птици. Всички участници получиха сертификати, а най-добре представилите се - значка на черен лешояд.

 Значки получиха Денис, Ивон и Калоян от 5а клас.

 

Поздравяваме децата за чудесното представяне!

 

Носители на годишна награда на „Книговище“

 

И тази година достойно представяне на  ученици от IIIб клас в състезанието на Книговище. С много постоянство, усилия и упоритост, третокласниците си извоюваха наградата „Клас ТВОРЦИ“ на учебната 2021/2022 година. Децата получиха много награди и един специален поздрав от детската писателка Катя Антонова, който искат да споделят с всички:

 

„С вас споделяме една голяма тайна: ако искаш магия, просто отваряш книга! Кажете я на всички деца!“

 

 

29 юни- Национален ден на безопасността на движението по пътищата

 

 

      Във връзка с предстоящите инициативи и кампании по повод 29 юни,  УКБДП на I ОУ "Свети княз Борис I", гр. Варна организира изложба на тема "Моят безопасен град ", в която участие взеха учениците от начален етап. Децата имаха възможност да претворят и покажат своите знания за спазване на обществените норми и правила за лична и колективна безопасност на пътя, като с голям интерес, старание и креативност изработиха макети и рисунки.

 

24 май - Ден на българската просвета и култура

           Първо основно училище "Св. княз Борис I" беше неразделна част от празничното шествие за отбелязване на 24 май - Ден на победилия човешки дух и наредък! Едно запомнящо се преживяване за ученици, учители и родители.

Тенис на маса - тулнир посветен на Празника на Владиславово

Състезание - тенис на маса, посветен на Празника на Владиславово. В турнира първо място завоюва Моника от 6б клас, на второ място е Дария от 6б клас, на трето място е Кремена от 6б  и на четвърто е Цветелина от 6б клас.

Поздравления момичета за победата! Поздравления и за техния учител г-н Рашков.

Рецитал на празника на Владиславово

Ученици от нашето училище поздравиха жителите на Владиславово с рецитал подготвен от г-жа Донка Петрова. Децата се представиха блестящо и достойно представиха нашето училище.

Празникът на Владиславово - 21.05.2022г

 


Учениците от II а клас „Родолюбче‘‘ на  училище IОУ ‘’Свети княз Борис I ‘’ местност Ментеше до  параклис „ Свети Константин и Елена“ поздравиха жителите и гостите на квартал „Владислав Варненчик“ по случай празника на района.

Кмета на района Николай Костадинов специално поздрави учениците и увековечи изпълнението им.

Художествена инициатива „Моята мечта“

 

Художествена инициатива „Моята мечта“

Детските мечти оживяха в пъстри рисунки, за да ни напомнят колко цветен е светът. Ученици от III б клас се включиха в художествената инициатива на издателство КЛЕТ България – „Моята мечта“. Всяко дете разказа за своята мечта и даде образ на своите желания в рисунка. Ентусиазмът и старанието на малките художниците беше награден с грамота и значка „Мечтател“. Мечтателските рисунки ще участват във виртуална изложба.

Щастливи днес, третокласниците пожелават на всички, да вярват в мечтите си!

 

Национална годишна награда „Бисерче вълшебно“ 2022

"Свети във морето

на детските игри

бисерче, което

ни прави по-добри..."

 

За втора поредна година децата от IIIб клас бяха почетно жури  в десетото юбилейно издание на конкурса за детски книги „Бисерче вълшебно“. В продължение на шест месеца те бяха активни читатели и се запознаха с над 40 художествени и нехудожествени заглавия, издадени през 2021 година и отличиха своите любими детски книги.

Лекоатлетическо състезание посветено на 40 годишнината на училището

      На 09.05.2022г. се проведе вътрешноучилищно състезание по лека атлетика ІV - VІІ клас  и баскетболен турнир V - VІІ клас, посветен на 40-годишнината на нашето училище и отбелязване на Деня на Европа.

Състезателите пробягаха разстоянията от 30м и 200м, където най-добре на 30 м се представи при момичетата Моника Георгиева Димитрова (4,05 сек) от VІ б клас, тя беше най-добра и на 200м с резултат 39 сек. При момчетата победител на 30 м беше Даниел Юмеров - 4,07 сек. от VІб, а на 200м - Преслав Илиев - 35,03сек. от VІб клас.

На баскетболния турнир първо място завоюва отборът на VІб клас.

Благодарим на всички състезатели за участието, на г-н Янош Рашков за организацията и на публиката за подкрепата!

 

  

Великден

Сръчните ръце на нашите деца сътвориха украса и боядисаха яйца за големия празник.

Светли християнски празници на всички!

1в                                                    1в                                                         3б

3а                                    3а                                     1а

1а                                           4а                                                                4а

Маратон на четенето

 През месец април се стартира инициативата"Маратон на четенето". Ученици от 1 до 4 клас се включиха в него като посетиха библиотеката в читалището. Разгледаха я и видяха, къде се съхраняват книгите. Четоха откъси от книги, разказваха за приказни герои.

 

Ден на Земята- "Възстановяване на нашата Земя"

      Във връзка с Деня на Земята и 40 /четиридесет/ годишнината от основаването на нашето училище се проведе акция за засаждане на дръвчета в двора на училището инициирана от г-н Росен Германов и г-жа Димитринка Тодорова. Всички класове с помощта на класните си ръководители посадиха дърво за което ще полагат грижи.

Дърветата ще помнят детските ръчички, любовта на децата и детския смях. Всяко от децата остави късче от своето сърце в родното училище.

Ia                                             Iб                                                   Iв

IIa                                                      IIб                                                              IIIa

 

IIIб                                                    IVа                                                    Vб              

    

                         VIa                                                                                                             VIб

Акция за събиране на капачки

 

       Учениците от IОУ „Свети княз Борис I“ с огромно въодушевление се включиха в благотворителната инициатива на Ученическият съвет за събиране на капачки. От месец януари до месец април те събраха 255 кг капачки. С помощта на родители и учители, представители на Ученическият съвет ги предадоха на фондация „Капачки за бъдеще“ по време на акцията им проведена на 16.04.2022г. в град Варна.

 

I място - IIa клас


       II място - IVa клас                       III място - IIIа клас

Благодарим на учениците и техните семейства за участието в благородната акция!

 

Конкурс"Видях доброто"

Конкурс"Видях доброто"

В периода от 21.03.2022г. до 31.03.2022г. в I ОУ "Св. княз Борис I" се проведе конкурс за рисунка на тема: "Видях добро". Мероприятието е включено в плана за работа на Училищния координационен съвет за противодействие на училищния тормоз и насилието за учебната 2021-2022г. Учениците от I   до   VII клас твориха с голям ентусиазъм. Най-добрите творби бяха поместени във фоайето на училището.

   

12 април - Ден на космонавтиката

     На 12 април отбелязваме Денят на космонавтиката. Един паметен ден в историята на човечеството, когато човек наднича извън пределите на Земята. Първият космонавт Юрий Гагарин с космическия кораб "Восток 1" прави една пълна обиколка на Земята за 1час и 48 минути. С тази дата се дава начало на развитието на космонавтиката в световен мащаб.

   Децата винаги проявяват любопитство към Космоса и изразиха този интерес създавайки макети.

Дария-6б                                  Венцислав - 4б              Магдалена, Кремена и Цветелина 6б

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved