Новини и съобщения

Победители във финалния кръг на Националното състезание на СБУ

Днес денят ни започна с радостна новина и повод за гордост!!!
Пред вас са Нашите победители във Финалния кръг на Националното състезание, организирано от Съюза на българските начални учители, отличени с награди, които ще бъдат тържествено връчени на Годишното утро на класа!

 

 

 

"Децата на Владиславово рисуват"

            Учениците получили грамоти в традиционния конкурс "Децата на Владиславово рисуват".

 

Музикална награда

Никита Дянкова от ІІІа клас се представи отлично на Националния конкурс "Обичам те море" , заемайки второ място.

   

11.V. "Розите на България"

     На 11.05.2018г. се проведе инициативата организирана от МОН "Розите на България". Нейната инициатива е на публични и оживени места в чужбина и България деца, учители и родители да изпълняват едно и също българско хоро. Под звуците на "Празнична сюита", изпълнена от оркестъра за народна музика на БНР, хор на Фолклорен ансамбъл "Тракия" и хор "Космически гласове" учениците и учителите на ІОУ "Св.княз Борис І" извиха кръшно хоро в двора на училището.

 

Музикални награди

  Нашата ученичка Рюгзан Рамаданова от Vб клас непрекъснато ни радва със своите постижения.

Гордеем се с нея!

 

Ден на позитивната емоция

      Днес, 09.05.2018г. бе обявен за Ден на позитивната емоция в ІОУ „Св.княз Борис І“.

В конкурса „Изрази позитивната емоция в теб с емотикон“ се включиха ученици от І до VІІклас. Инициативата е посветена на превенцията и противодействието на тормоза. Най-добрите творби бяха поместени във фоайето на училището.

 

Проект по БЕЛ

Учениците от V-те класове на  ІОУ „Св. княз БорисІ“ в час по ИУЧ БЕЛ под ръководството на г-жа Н. Георгиева убедително защитиха проекти

„Митически и фолклорни представи на етносите в България“,

показвайки завидни умения и сръчности, както и убедителност в презентирането на изработените експонати.

 

Спортен празник

 На 2.05.2018г. учениците и учителите от ІОУ "Св.княз БорисІ" проведоха спортен празник в чест на патрона на училището, под мотото "Аз обичам първо основно училище". Всички участваха с желание, ентусиазъм и много спортен хъс в игрите и състезанията.

  Радваме се, че ученици, учители и родители рамо до рамо спортуваха и се забавляваха!

 

Концерт на ІОУ "Св.княз Борис І"

  

        На 27.04.2018г. в НЧ „П.Р.Славейков 1928“ се проведе първият концерт на новоименуваното ІОУ „Св. княз Борис І“.  Г-жа Таня Димитрова от Регионалния исторически музей – Варна поздрави присъстващите и ги запозна с живота и делото на патрона на училището. С много желание талантливите ни ученици пяха и танцуваха, с което зарадваха публиката.

 

 

Музикални бисери

 На щестия конкурс за млади изпълнители на класическа и популярна музика - 21.04.2018г. - "Музикални бисери"    Никита Дианова Дянкова  от ІІІа клас получи грамота в раздел поп пеене.

Гордеем се с постижението но нашата ученичка! Честито!

Първо място по лека атлетика

     На 18.04.2018г. на третия кръг за "Купа Варна" отборът на момичетата по лека атлетика отново завоюва І място!

Браво, момичета, гордеем се с вас!

Отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по астрономия

      Отлично представяне на учениците участвали на областния кръг на олимпиадата по астрономия!

От 91 участници във възрастова група 5-6 клас Арман Джорабчи (6а) се класира на 15-то място, Катерина Колева (6а) -  на 20-то място, Аделина Александрова (6а) на 42-ро и Денислава Арабова (5а) на 67-о.

Гордеем се с постиженията на нашите участници! Пожелаваме им още по-големи успехи!

Диплом за конкурса "Моята България"

Първо място по лека атлетика

                   Отборът по лека атлетика - момичета от ІІІ и ІV клас спечелиха първо място на втория кръг на състезанието за "Купа Варна".

Поздравяваме отбора и техните ръководители г-н Радев и г-н Рашков за отличното представяне.

 

 

ТРЕТИ МАРТ

        Ученици от ІОУ "Св княз БорисІ" и ІІб клас с класен ръководител Цветанка Тонева участваха в тържеството, посветено на Трети март - Националния празник на България.

13-ти Общински конкурс за най- красива мартеница

13-ти Общински конкурс за най- красива мартеница.

Първо място за Мериан Галинова и отличие за 4а клас- l ОУ" Св. Княз Борис l".

Поздравяваме класа и г-жа Валентина Иванова за отличието!

 

 

 

Проект по Човекът и природата

            В часа по Човекът и природата учениците от 6б клас успешно защитиха проект на тема "Чугун и стомана".

Браво, ученици!

II работна методическа среща на тема „Приемственост на обучението и възпитанието на децата в прехода детска градина- първи клас“, организирана от I ОУ „Св.княз Борис I “.

На 16.02.2018 г. в сградата на НЧ „П.Р.Славейков“ в район „Вл.Варненчик“ се проведе II работна методическа среща на тема „Приемственост на обучението и възпитанието на децата в прехода детска градина- първи клас“, организирана от I ОУ „Св.княз Борис I “.

 Учители и директори от I ОУ „Св.княз Борис I “, ДГ №37 “Пламъче“, ДГ №38 “Маргаритка“ и ДГ №42 “Българче“ се обединиха в мнението си, че темата е актуална и полезна. В хода на дискусията бяха споделени работещи практики, механизми, идеи и ценен педагогически опит.

 

 

Свети Валентин

      Честит Свети Валентин на всички учители и ученици!

Уважавайте се, обичайте се и си прощавайте!

 

Областен кръг на олимпиадата по БЕЛ

 На областния кръг на олимпиадата по български език и литература блестящо се представиха учениците Велина Вълчева от 5а клас с 27 точки, Анелия Вълкова от 5б клас с 25 точки и Арман Джорабчи от 6а клас с 23 точки от общо 30точки.

Поздравяваме нашите ученици за отличното представяне и им пожелаваме още успехи!

Областен кръг по математика

   Учениците от 6а клас Аделина Александрова, Алекс Стоев и Арман Джорабчи участваха в областен кръг на олимпиадата по математика и се представиха достойно.

Гордеем се с успеха на нашите ученици!

 

Областен кръг по астрономия

  Учениците от 5а клас Денислава Арабова и Даниел Стойчев, както и учениците от 6а клас - Аделина Александрова, Катерина Колева и Арман Джорабчи се класираха на областния кръг по астрономия.

Поздравяваме учениците за тяхната работа и им пожелаваме успех на областния кръг.

 

 

Проект по Човекът и природата

       В часа по "Човекът и природата" учениците разгърнаха своето творческо въображение и представиха прекрасни проекти на тема "Слънчева система".

 

Коледен концерт

       На 20.12.2017г в читалище "П.Р.Славейков 1928" се проведе традиционният коледен концерт "Весела Коледа". Музика, песни, танци и веселие заляха залата. Талантливите деца показаха своите умения пред родители, учители и гости.Коледари пожелаха здраве, къмет и сполука през новата година на всички присъстващи.

Весела Коледа и светли празници!

 

 

 

Проекти по Човекът и природата

     Учениците от VІа клас успешно защитиха проектите си по предмета Човекът и природата със старши учител Димитрина Ангелова. Децата бяха разделени на три групи, които подготвиха проекти върху "Движение и сили", "Налягане" и "Електричество".

                            Поздравяваме учениците за отличното представяне и оригиналните идеи.

Успехи в музиката

   Рюгзан Рамаданова от 5б клас участва в множество конкурси от лятото до сега и печели престижни награди, грамоти и отличия.

Поздравяваме нашата ученичка за множеството успехи. Пожелаваме и да продължава все така и нагоре!

ПГ-" Едно лято в едно блато"

     Децата от ПГ с учител г-жа Г. Недева  от  I ОУ „Св. княз Борис I бяха сред щастливците,  посетили детския мюзикъл „Едно лято в едно блато“ – постановка на Държавна опера гр. Стара Загора . Те се потопиха в приказна  атмосфера, създадена  посредством ефектни декори и костюми за деца. Насладиха се на музика, танци и видяха как трябва да се наслаждават на красотата на природата и да се грижат за нея. Удоволствие беше част от децата да се снимат с част от героите на спектакъла. „Събуди се, човешко дете!“ бе актуалното послание на мюзикъла.

 

 

Джаз представление

                 Клуб за джаз пеене с ръководител г-жа Ирина Димитрова изнесе представление в ІОУ "Св.княз Борис І" . Учители и ученици се насладиха на музикалните изпълнения на талантливите деца.

Шампионки

За пореден път Ева и Ясна Бербенкови от VІб кл. показаха отличните си умения в плувния басейн, завоювайки общо седем медала на състезанието по плуване „Златна Добруджа“.

 

Проект БЕЛ - Кой съм аз?

Кой съм аз?

            На 25. Х. учениците от петите класове под ръководството на г-жа Н. Георгиева защитиха проект по ИУЧ БЕЛ на тема „Кой съм аз?“ – под формата на гатанка учениците представиха различни богове от пантеона на старогръцката митология.

 

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved