Новини и съобщения

Спортен празник

 На 2.05.2018г. учениците и учителите от ІОУ "Св.княз БорисІ" проведоха спортен празник в чест на патрона на училището, под мотото "Аз обичам първо основно училище". Всички участваха с желание, ентусиазъм и много спортен хъс в игрите и състезанията.

  Радваме се, че ученици, учители и родители рамо до рамо спортуваха и се забавляваха!

 

Концерт на ІОУ "Св.княз Борис І"

  

        На 27.04.2018г. в НЧ „П.Р.Славейков 1928“ се проведе първият концерт на новоименуваното ІОУ „Св. княз Борис І“.  Г-жа Таня Димитрова от Регионалния исторически музей – Варна поздрави присъстващите и ги запозна с живота и делото на патрона на училището. С много желание талантливите ни ученици пяха и танцуваха, с което зарадваха публиката.

 

 

Музикални бисери

 На щестия конкурс за млади изпълнители на класическа и популярна музика - 21.04.2018г. - "Музикални бисери"    Никита Дианова Дянкова  от ІІІа клас получи грамота в раздел поп пеене.

Гордеем се с постижението но нашата ученичка! Честито!

Първо място по лека атлетика

     На 18.04.2018г. на третия кръг за "Купа Варна" отборът на момичетата по лека атлетика отново завоюва І място!

Браво, момичета, гордеем се с вас!

Отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по астрономия

      Отлично представяне на учениците участвали на областния кръг на олимпиадата по астрономия!

От 91 участници във възрастова група 5-6 клас Арман Джорабчи (6а) се класира на 15-то място, Катерина Колева (6а) -  на 20-то място, Аделина Александрова (6а) на 42-ро и Денислава Арабова (5а) на 67-о.

Гордеем се с постиженията на нашите участници! Пожелаваме им още по-големи успехи!

Диплом за конкурса "Моята България"

Първо място по лека атлетика

                   Отборът по лека атлетика - момичета от ІІІ и ІV клас спечелиха първо място на втория кръг на състезанието за "Купа Варна".

Поздравяваме отбора и техните ръководители г-н Радев и г-н Рашков за отличното представяне.

 

 

ТРЕТИ МАРТ

        Ученици от ІОУ "Св княз БорисІ" и ІІб клас с класен ръководител Цветанка Тонева участваха в тържеството, посветено на Трети март - Националния празник на България.

13-ти Общински конкурс за най- красива мартеница

13-ти Общински конкурс за най- красива мартеница.

Първо място за Мериан Галинова и отличие за 4а клас- l ОУ" Св. Княз Борис l".

Поздравяваме класа и г-жа Валентина Иванова за отличието!

 

 

 

Проект по Човекът и природата

            В часа по Човекът и природата учениците от 6б клас успешно защитиха проект на тема "Чугун и стомана".

Браво, ученици!

II работна методическа среща на тема „Приемственост на обучението и възпитанието на децата в прехода детска градина- първи клас“, организирана от I ОУ „Св.княз Борис I “.

На 16.02.2018 г. в сградата на НЧ „П.Р.Славейков“ в район „Вл.Варненчик“ се проведе II работна методическа среща на тема „Приемственост на обучението и възпитанието на децата в прехода детска градина- първи клас“, организирана от I ОУ „Св.княз Борис I “.

 Учители и директори от I ОУ „Св.княз Борис I “, ДГ №37 “Пламъче“, ДГ №38 “Маргаритка“ и ДГ №42 “Българче“ се обединиха в мнението си, че темата е актуална и полезна. В хода на дискусията бяха споделени работещи практики, механизми, идеи и ценен педагогически опит.

 

 

Свети Валентин

      Честит Свети Валентин на всички учители и ученици!

Уважавайте се, обичайте се и си прощавайте!

 

Областен кръг на олимпиадата по БЕЛ

 На областния кръг на олимпиадата по български език и литература блестящо се представиха учениците Велина Вълчева от 5а клас с 27 точки, Анелия Вълкова от 5б клас с 25 точки и Арман Джорабчи от 6а клас с 23 точки от общо 30точки.

Поздравяваме нашите ученици за отличното представяне и им пожелаваме още успехи!

Областен кръг по математика

   Учениците от 6а клас Аделина Александрова, Алекс Стоев и Арман Джорабчи участваха в областен кръг на олимпиадата по математика и се представиха достойно.

Гордеем се с успеха на нашите ученици!

 

Областен кръг по астрономия

  Учениците от 5а клас Денислава Арабова и Даниел Стойчев, както и учениците от 6а клас - Аделина Александрова, Катерина Колева и Арман Джорабчи се класираха на областния кръг по астрономия.

Поздравяваме учениците за тяхната работа и им пожелаваме успех на областния кръг.

 

 

Проект по Човекът и природата

       В часа по "Човекът и природата" учениците разгърнаха своето творческо въображение и представиха прекрасни проекти на тема "Слънчева система".

 

Коледен концерт

       На 20.12.2017г в читалище "П.Р.Славейков 1928" се проведе традиционният коледен концерт "Весела Коледа". Музика, песни, танци и веселие заляха залата. Талантливите деца показаха своите умения пред родители, учители и гости.Коледари пожелаха здраве, къмет и сполука през новата година на всички присъстващи.

Весела Коледа и светли празници!

 

 

 

Проекти по Човекът и природата

     Учениците от VІа клас успешно защитиха проектите си по предмета Човекът и природата със старши учител Димитрина Ангелова. Децата бяха разделени на три групи, които подготвиха проекти върху "Движение и сили", "Налягане" и "Електричество".

                            Поздравяваме учениците за отличното представяне и оригиналните идеи.

Успехи в музиката

   Рюгзан Рамаданова от 5б клас участва в множество конкурси от лятото до сега и печели престижни награди, грамоти и отличия.

Поздравяваме нашата ученичка за множеството успехи. Пожелаваме и да продължава все така и нагоре!

ПГ-" Едно лято в едно блато"

     Децата от ПГ с учител г-жа Г. Недева  от  I ОУ „Св. княз Борис I бяха сред щастливците,  посетили детския мюзикъл „Едно лято в едно блато“ – постановка на Държавна опера гр. Стара Загора . Те се потопиха в приказна  атмосфера, създадена  посредством ефектни декори и костюми за деца. Насладиха се на музика, танци и видяха как трябва да се наслаждават на красотата на природата и да се грижат за нея. Удоволствие беше част от децата да се снимат с част от героите на спектакъла. „Събуди се, човешко дете!“ бе актуалното послание на мюзикъла.

 

 

Джаз представление

                 Клуб за джаз пеене с ръководител г-жа Ирина Димитрова изнесе представление в ІОУ "Св.княз Борис І" . Учители и ученици се насладиха на музикалните изпълнения на талантливите деца.

Шампионки

За пореден път Ева и Ясна Бербенкови от VІб кл. показаха отличните си умения в плувния басейн, завоювайки общо седем медала на състезанието по плуване „Златна Добруджа“.

 

Проект БЕЛ - Кой съм аз?

Кой съм аз?

            На 25. Х. учениците от петите класове под ръководството на г-жа Н. Георгиева защитиха проект по ИУЧ БЕЛ на тема „Кой съм аз?“ – под формата на гатанка учениците представиха различни богове от пантеона на старогръцката митология.

 

 

Откриване на новата учебна година

       15 септември - детски глъч, усмивки, плахи погледи на първокласници и много настроение изпълват слънчевия училищен двор.

Първият учебен ден за учениците от І ОУ "Св. княз Борис І "!  Пожелания за много успехи и творчески вдъхновения към ученици и учители, отправени от кметство "Владиславово", Община Варна, РУО Варна, депутати от ПП"ГЕРБ", НЧ"П.Р. Славейков 1928", родители и училища от гр.Варна.

    С музика, песни и стихотворения възпитаниците на училището превърнаха първия учебен ден в истински празник!

  

 На добър час, скъпи ученици и учители!

Междуинституционален план за действие за превенция на агресията и засилване на сигурността в образователните институции

Междуинституционален план за действие за превенция на агресията и засилване на сигурността в образователните институции

Във връзка с писмо на МОН с вх. № РУО1-16887/ 12.07.2017 г. и  в изпълнение на заложените мерки по точки 4, 5 и 6 в Междуинституционалния план за действие за превенция на агресията и засилване на сигурността в образователните институции, ПРИЛАГАМ СЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ

  1. Списък на лицензираните доставчици на социални услуги на територията на цялата страна, които предоставят услуги за подкрепа на деца и семейства, за промяна на отклоняващото се и неприемливо поведение при децата, за изграждане на позитивни модели за отглеждане и възпитание на децата, за работа със специални нужди и др.
  2. Информация за същността на всеки един вид социална услуга, която е предоставена по достъпен начин, така, че да бъде в максимално полезна и в улеснение на работата на професионалистите в образователните институции.
  3. Практически насоки за действия, които учители и ученици трябва да предприемат в случай на инцидент, на насилие и в други критични ситуации.
  4. Добри практики

 

 

15.06.2017г.

ЗДРАВЕЙ, ЛЯТО!

             Радостни гласове, усмивки и песни изпълниха двора на І ОУ Варна –

учебната година свърши!

Два випуска – VІІІ и VІІ клас, получиха свидетелствата си за основно образование.

За поредна година бе връчена наградата

„Ученик на годината“

за отлична учебна и обществена дейност на

Андреа Николаева Карабелова от VІІа кл.

Отличието „Математик на годината“ грабна Георги Ванев Стойчев от същия клас, който се представи отлично на НВО.

 

На осмокласниците и седмокласниците пожелаваме успешно кандидатстване!

 

На всички ученици и учители - весело и спокойно лято!

 

 

 

Шампиони на водна топка

 Републикански шампиони на водна топка станаха ученици от 5а клас на ІОУ гр.Варна. Спечелените през годината медали не са малко.

Гордеем се с успехите им в спорта и учебната работа! Браво, момчета!

"Науката чрез изкуство"

    На 1юни в НАОП "Н. Коперник" се проведе Общински конкурс "Науката чрез изкуство". В него взеха участие много ученици от гр.Варна и областта. Нашето училище участва с  пет рисунки, девет макета и видеоклип, представен от Феим Феимов и Павел Бънов от VІІа клас, с ръководители г-жа Тамара Ангелова и г-жа Димитрина Ангелова. Участниците бяха наградени с грамоти и фланелки.

                     Благодарим за чудесното представяне на нашите ученици и техните ръководители.

Районен конкурс "Децата на Владиславово рисуват"21.05.2017г.

      На 21.05.2017г., празникът на район "Владиславово"  по традиция се проведе  награждаването на районния етап на конкурса "Децата на Владиславово рисуват". Отново се чу името на ІОУ гр.Варна. Виновниците за това бяха : Симона Божилова - 7б клас, Кристиана Билбилева - 5а клас, Никита Дянкова - 3в клас, Деница Петрова - 5б клас, Мартин Цонков - 7а клас, Алекс Стоев - 5а клас и Анелия Атанасова - 5а клас.

  На награждаването присъства и кмета на района - Николай Костадинов.

Поздравяваме нашите ученици и техните учители за чудесното представяне!

Маратон на четенето

21 април 2017 г. - Маратон на четенето в библиотеката на Читалище "П. Р. Славейков 1928":
"СРЕЩА С АВТОГРАФ" - Маратонци от четвърти клас при Първо Основно училище се срещнаха с варненския писател Панчо Недев в читалищната библиотека. Те четоха части от книгата му за деца и възрастни "Ум народен, благороден", разговаряха за произхода на българските пословици и поговорки, за актуалността на тези кратки умотворения и приспособяването им към националните характери и новото време с новите си предизвикателства.
Книгата е предложена от Сдружението на варненските писател за кандидатстване в Министерство на образование, за да бъде включена, в списъка за допълнителна прочитна литература.

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved