Новини и съобщения

Олимпиади

     За областния кръг на олимпиадите по астрономия, физика, химия и математика се класираха следните ученици:

По астрономия - Йоана от 5б кл., Мериан, Габриела и Йоана от 6а кл.

По физика - Пресиян и Василена от 7а кл.

По химия - Василена и Велина от 7а кл.

По математика - Йоана от 5б, Анелия и Даниса от 7б

Шахматен турнир

    На 18.12.2019г. се проведе щахматен туртир между ученици от пети и шести клас. С много желание петокласниците се включиха в уроците по шах с ръководител Моника Тодорова. Победител в турнира стана Виктор Личев от 5а клас.

Коледна трапеза

 В седмицата преди Коледа учениците от ІОУ "Св. княз Борис І" се състезаваха за най-добре украсена класна стая. Децата от начален етап подредиха кътове на тема "Коледната трапеза в миналото", а големите "Съвременна Коледа". Комисия с председател г-н Росен Германов, г-жа Ирина Георгиева - директор на училището, г-жа Даниела Димитрова - заместник директор и представител на ученическия съвет оцени в три категории украсата.

І категория - "Най-близо до традициите" - ІІІа, ІІІб и ІVа клас

ІІ категория - " Най-стилна украса" - Іа, ІІа, VІІа клас

ІІІ категория - " Най-добра идейна насоченост" - ІІб, VІа, Vа клас

Благодарим на учениците, техните родители и ученическия съвет за креативността и съдействието!

   

  

 

  

 

Национална седмица на четенето

   Във връзка с националната седмица на четенето /09.12.-13.12.2019г/ ученици от VІа клас с класен ръководител г-жа Анелия Чолакова посетиха подготвителната група в ІОУ"Св.княз Борис І" за да прочетат приказки на децата. С изключителен интерес малките възпитаницина училището слушахапоучителните и забавни приказки, а след товабеседваха с какичките за своите любими герои.

 

 

Коледен базар

     

Благодарим на всички родители и ученици за участието в коледния благотворителен базар! 

На 09.12.2019г  запалихме коледната елха и открихме коледния благотворителен базар. Ученическият съвет под ръководството на г-жа Валентина Иванова организира събитието и помогна за украсата и продажбата на експонатите. Участваха ученици от първи до седми клас с много интересни и красиви творби.

 

 

"Българиада" 2019

  На 27.11.2019г. се проведе традиционното състезание "Българиада", което имаше за цел да разпали българския дух у децата. В оспорвана битка се впуснаха два отбора - "Ерудити" и "Интелигенти", включващи представители на всички паралелки от пети до седми клас. Учениците се състезаваха в няколко кръга по български език и литература, история и география. Организаторите на събитието госпожа Елка Ялнъзова, Ваня Тренева и Нели Николова включиха и публиката в състезанието. На първо място се класира отборът на ерудитите, а на второ на интелигентите. Грамоти раздаде председателят на журито господин Росен Германов.

 

 

Ден на християнското семейство

            Учениците от начален етап проведоха тържество  за Деня на християнското семейство - 21 ноември.  Със стихове и песни - посветени на семейството, децата изразиха своето отношение към светостта на християнския празник.

Обучение за действия при наводнения и последващи кризи

        В периода от 04.11.2019г до 08.11.2019г. се проведе изнесено обучение на двадесет ученика от трети до пети клас за практическа подготовка и реакция при наводнения и последващи кризи във връзка с изпълнение на проект "Центрове за повишаване на готовността на населението за реакция при наводнения" на Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР,  финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020г.".  В края на обучението децата получиха сертификати за успешно преминаване на курса.

 

 

Ден на народните будители

       Ученическият съвет при 1ОУ "Св.княз Борис І" поздрави своите учители по случай 1ноември - Ден на народните будители. Учениците изразиха благодарност за знанията и грижите, положени за тях.

 

Откриване на новата учебна година

      Днес 16.09.2019г.,обновената сграда на ІОУ "Св. княз Борис І" посрещна нетърпеливите и развълнувани ученици, учители и родители. Откриването на учебната година съвпадна и с тържественото връчване на знамето на училището от представител на кметство "Владиславово".   На този ден родителите се включиха и в акцията за събиране на средства за Алекс.

Тържеството за първия учебен ден отрази радостта на децата от започването на учебната година и гордостта от принадлежността им към ІОУ"Св. княз Борис І". Поздравени бяха и малките първокласници, които с нетърпение прекрачиха прага на родното училище.

               Нека новата учебна година бъде здрава, спорна и успешна!

 

 

 

Тържество за края на учебната година

На 28.06.2019г. пред НЧ "П.Р.Славейков 1928" се проведе тържество по случай края на учебната година. С кратка програма по-малките ученици поздравиха седмокласниците. Изненада за тях бяха милите и вълнуващи спомени, които споделиха техните учители от начален етап.Тържествено слово изнесе директорът на ІОУ "Св. княз Борис І" госпожа Ирина Георгиева.  Родител на седмокласник изрази благодарност за работата на учителите през годината и постигнатите добри резултати на външно оценяване. Отличните ученици получиха грамоти, а традиционната награда "Ученик на годината" бе присъдена на Аделина Александрова от VІІа клас.

На добър час, седмокласници! Весело лято на всички!

  

 

 

 

 

 

 

Спортни победи

Моника Георгиева - носител на бронзови медали от състезанията Sofia - open по бразилско джиуджицу - Спаринг 2019 и Румъния 2019;

бронзови медали по колоездене - "Устрем" и на община Варна.

Дария Джабар Джорабчи - златен медал от турнир по баскетбол на Община Варна "Варна - Европейски град на спорта 2019г."

Александра Вичева - златен медал от турнира по баскетбол на Община Варна "Варна - Европейски град на спорта 2019г.".

Медалист на математически състезания

 Кирил Попов от lб клас с класен ръководител г-жа Мариана Николова завоюва големи успехи на математически състезания:

-трето място и бронзов медал в математическия турнир "Иван Салабашев" при участие на 270 първокласници от Варна;

-първо място и златен медал в Коледното математичесто състезание с участието на 370 първокласници от града ни;

-грамота за отлично представяне в състезанието "Европейско кенгуру"

-финалист в Националното състезание, организирано от СБНУ, с максимален брой точки от 4 състезания;

Гордеем се с нашия възпитаник и му желаем бъдещи успехи!

 

 

Конкурс "Децата на Владиславово рисуват"

     Награждаване в конкурса за детска рисунка "Децата на Владиславово рисуват" - 21 май 2019 г. Откриване на детска картинна изложба с творби на лауреатите във фоайето на Читалище "П. Р. Славейков 1928". 

Теодора Найденова от ІОУ "Св. княз І"  се класира на ІІІ място в конкурса във възрастова  категория "ученици първи клас".

 

 

 

Кръгла маса

    На 13.05.2019г. се проведе кръгла маса под надслов: „Училище без насилие“. Мероприятието е включено в плана за работа на Училищния координационен съвет за противодействие на насилието и тормоза в Първо основно училище „Св. княз Борис І“ за 2018-2019г. Гост на събитието беше госпожа Светлана Райкова – секретар на МКБППМН.

    На кръглата маса бяха дискутирани въпроси, свързани с дефиниране на понятията „насилие“ и „тормоз“, видовете насилие и тормоз, решаваха се казуси за изясняване на разликите между тормоз и закачки или игра между децата и учениците, както и игри за изясняване на признаците по които могат да се разпознаят насилието и тормоза.

      Никола Коев, Аделина Александрова, Анелия Атанасова от VІІа клас получиха грамоти от г-жа Светлана Райкова за участие в конкурса, организиран от МКБППМН „Доброто е моят избор".

 

 

 

Празник на училището

Средновековен панаир

  

                   

   

   

 

 

 

 

Творчески ателиета "Сръчни ръце"

От 27.03.2019г. до 29.03.2019г.  в ІОУ „Св. княз Борис І“ се организира изложба „Сръчни ръце“ като финал на инициативата „Творчески ателиета“. Във фоайетата на ІІ и ІІІ етаж бяха подредени творбите на ученици от І до VІІ клас, изработени в часовете по изобразително изкуство, технологии и предприемачество и по други предмети и извънкласни дейности.

 

  

 

Ден на търпението

На 25.03.2019г. учители и ученици от ІОУ „Св.княз Борис І“ се включихме в иниацитивата „Ден  на търпението“ подета от общински съвет по наркотични вещества гр.Благоевград.

В час на класа се проведе дискусия с учениците от І до VІІ клас за смисъла и ценността на търпението във всички аспекти на човешкия живот: здраве, спортни постижения, в общуването, играта, в учението, в нагласата за бъдещето и други. Изработихме табло с цитати за търпението, предложени от ученици, което поставихме във фоайето на училището.

 

 

Дни на природоматематическите науки и STEM образованието

 

   В  дните от 5 март до 7 март 2019г.  се проведе седмица на STEM образованието - обучение чрез наука - технология - инженерство - математика. На 5 март се изявиха учениците от петите класове в състезанието "Сървайвър", в което преминаха през пет кръга с практически, експериментални, изчислителни и логически задачи. Отбор "Въздух" спечели приза.

На 6 март шестокласниците премериха сили в задачи в два кръга, където трябваше да съчетаят знания по математика и география. В трети кръг ученици класирани на Националната олимпиада по астрономия - Ивон и Даная от 6а клас заедно с участничката в общински кръг Денислава от същия клас представиха интересни астрономически задачи. Победител в този ден стана отборът от 6а клас.

На 7 март  чествахме със седмокласниците 150 години от създаването на периодичната таблица от Д.Менделеев. С кратък рецитал учениците от 7а клас ни запознаха с живота и делото на гениялния учен. Четирима ученика представиха презентации по химия. Тържеството завърши с тест по природоматематическите дисциплини по мобилните телефони с приложението Kahoot.

 Участниците получиха грамоти и награди.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Ден на розовата фланелка

      Днес, 27.02.2019г. всички учители и ученици от ІОУ "Св. княз Борис І" - гр.Варна се включиха в отбелязването на Международния ден срещу тормоза в училище - Ден на розовата фланелка. Мероприятието е включено в плана за работа на Координационния съвет за противодействие на училищния тормоз и насилието за учебната 2018-2019 година. Носейки розова блуза, риза, шал или лентичка учителите и учениците от  ІОУ "Св. княз Борис І" изразиха своята съпричастност и солидарност в подкрепа на кампанията.

Зимните вечери край камината

  На 11.02. 2019 г. емоционално бяха закрити училищните празници, посветени на детските приказки и любими приказни герои в I ОУ“Св. княз Борис I”.

  Във вълшебния свят на „Зимните вечери край камината“ активно, с желание и интерес се включиха всички деца от подготвителна група и начален етап /I-IV клас/, които под ръководството на своите учители участваха във вълнуващите срещи с любими приказни герои, конкурси, състезания и приятни изненади.

  За старанието си всички участници бяха възнаградени с благодарствени писма, книжки и почерпка.

 

 

Коледен базар

 На 06.12.2018г. се откри коледен благотворителен базар от сувенири и картички изработени от ученици и техните родители. В събитието се включиха много деца от начален и прогимназиален етап. Изложените творби са изключително красиви и предизвикват голям интерес и създават коледно настроение.

                             Благодарим на всички ученици и родители включили се в инициативата!

Българиада

         На 28.11.2018г. по традиция се проведе състезанието "Българиада"„ организирано от г-жа Елка Ялнъзова, г-жа Ваня Тренева и г-жа Мария Маринова. Състезанието включваше три кръга с въпроси по български език и литература, история и география. Представители на ученици от шести и седми клас  съставиха два отбора - "Ерудит" и "Интелект".   Всеки от отборите се представи с изпълнение на танц и песен - творчество на учениците.  В състезанието се включи и публиката, която също беше подобаващо оценена. Водещ на състезанието беше г-жа Даниела Овчарова, а победителите определи жури в състав: председател г-н Росен Германов, г-жа Анелия Чолакова и г-жа Здравка Рачева.

       Разликата в крайния резултат беше само една точка в полза на отбора "Интелигент". Отличена бе и публиката с грамоти за "СПЕЦ по география" и "Най-грамотен зрител".

        На събитието присъстваха ученици, учители и родители, които подкрепяха отборите.

 

Благодарим на всички участници, организатори и гости за прекрасната вечер!

 

 

 

 

 

Проект на тема "Електрически вериги" по човекът и природата

    Връзка между предметите Човекът и природата и География и икономика осъществиха учениците в 6а клас с помоща на проектите на тема "Електрически вериги". Велина и Даная представиха проектите си "Познай къде се намира страната" и "Коя е столицата на....?"  като при всеки верен отговор светва лампичка. Изработените от учениците с помощта на техните родители интерактивни игри предизвикаха бурни реакции и аплодисменти от техните съученици.

Поздравления момичета!

Проект по физика и астрономия и човекът и природата

              В часа по физика и астрономия учениците от 7б и 6б клас представиха и защитиха проекти за безопасно ползване на електричния ток. Децата бяха добре подготвени и мотивирани в изпълнението на поставената задача.

Трето място по лека атлетика - "Купа Варна"

Днес 07.11.2018г. се проведе лекоатлетическо състезание за "Купа Варна", на което отборът по лека атлетикаот ІІклас на нашето училище завоюва трето място.

Поздравяваме нашите състезатели за отличното представяне!

Музикална награда-Рюгзан Рамаданова

От тридесет и седем деца Рюгзан Рамаданова от 6б клас се класира на шесто място на конкурса "Съзвездие".

Спортен празник - 6.10.2018г.

    На 06.10.2018г. се проведе спортен празник в Екопарк Варна. Празникът бе посветен на патрона на училището Св.княз Борис І. 

Спортният празик се проведе на два етапа. В първия етап учениците бяха разделени в пет аули/станции/, където учениците взеха масово участие. От всяка станция се излъчиха по двама състезатели - най-бърз, най-силен, най-издръжлив, най-точен и най-съобразителен, които формираха отборите от втория етап, включващи ученици от І до VІІ клас, учители и родители. Целта на втория етап беше работа в екип. В края на състезанието всеки отбор трябваше да изпише "България" на глаголица и кирилица. Спортният дух и историческата насоченост на празника предизвикаха незабравими емоции и усмивки.

 

 

15.09.2018г.

           На този ден всички се вълнуват и се усмихват, има весела глъч и развълнувани деца, родители и учители и ....много цветя.

Този ден е 15 СЕПТЕМВРИ!!!

Отново на училище, радостни, пораснали и отпочинали, покоряваме нови върхове и сбъдваме мечтите си!

На добър път, скъпи ученици и учители!

 

 

 

 

15.06.2018г.

    Отново е 15 юни - най-вълнуващият и щастлив ден за всички ученици. С музика и танци възпитаниците на ІОУ "Св.княз Борис І" изпратиха поредния випуск седмокласници. Цветя, усмивки и сълзи изпълниха училищния двор. Думи на признателност и  искрена благодарност към учителите отправи Йоана Пламенова от VІІа клас.  

    По традиция бе връчена наградата "Ученик на годината"  на  Арман Джорабчи от VІаклас за особен принос в живота на училището. За "Математик на годината" бе определена Виктория Радева от VІІа клас - представила се отлично на НВО по математика. Грамоти получиха ученици, представили сеотлично и много добре на областните кръгове по астрономия, български език и математика. Наградени бяха и завършващите с отличен успех наши възпитаници.

Благодарим на всички ученици за положения труд през учебната година и им желаем хубаво лято! Успех на седмокласниците!

 

,  

 

  

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved