Новини и съобщения

Проектна дейност в 3а

  Учениците от 3а клас с кл.р-л.В.Ив. изработиха и представиха в час по ЧП, проекти на тема "Животни обитаващи водата".

Поздравления за труда и любознателността!

 

 

Поклон пред Апостола

Малките ученици от ІОУ "Св. княз Борис І" изготвиха с много старание табла, които подредиха в класните си стаи послучай  Деня на Апостола.

 

                                   

Ето и таблата на ученици от 4б клас.

Виртуална галерия по случай 24 май

В часа по изобразително изкуство учениците създадоха проекти във връзка с празника на науката и културата 24 май.

Представяме ви презентацията на Даниса Дишева от 7б клас.

Виртуална галерия

Обучение на учители и родители

   На 01.03.2020г. в ІОУ "Св.княз БорисІ"" се проведе квалификационно обучение на учители и родители на тема "Успешни стратегии на взаимодействието семейство-училище". Обучението е в изпълнение на училищния План за взаимодействие между училищната общност и родителите, както и в изпълнение на Концепцията на РУО - Варна за управление на взаимодействието между училищната общност и родителите.

  Лекторът - Доцент Ицка Дерижан, доктор по педагогика, зам. ректор на Югозападния университет представи съвременните тенденции в развитието на отношенията учител - ученик - родител с акцент върху разбирането на преживяванията, очакванията и мотивацията на трите страни участници в образователно - възпитателния процес.

Медалист от математическо състезание

         Ученикът от Іа клас Калоян Краев с класен ръководител Петя Тончева завоюва второ място на математическия турнир "Иван Салабашев" в гр. Варна.

         Гордеем се с нашия възпитаник и му пожелаваме успехи в образованието и науката!

Ден на народните будители

       Ученическият съвет при 1ОУ "Св.княз Борис І" поздрави своите учители по случай 1ноември - Ден на народните будители. Учениците изразиха благодарност за знанията и грижите, положени за тях.

 

Конкурс "Децата на Владиславово рисуват"

     Награждаване в конкурса за детска рисунка "Децата на Владиславово рисуват" - 21 май 2019 г. Откриване на детска картинна изложба с творби на лауреатите във фоайето на Читалище "П. Р. Славейков 1928". 

Теодора Найденова от ІОУ "Св. княз І"  се класира на ІІІ място в конкурса във възрастова  категория "ученици първи клас".

 

 

 

Творчески ателиета "Сръчни ръце"

От 27.03.2019г. до 29.03.2019г.  в ІОУ „Св. княз Борис І“ се организира изложба „Сръчни ръце“ като финал на инициативата „Творчески ателиета“. Във фоайетата на ІІ и ІІІ етаж бяха подредени творбите на ученици от І до VІІ клас, изработени в часовете по изобразително изкуство, технологии и предприемачество и по други предмети и извънкласни дейности.

 

  

 

Ден на търпението

На 25.03.2019г. учители и ученици от ІОУ „Св.княз Борис І“ се включихме в иниацитивата „Ден  на търпението“ подета от общински съвет по наркотични вещества гр.Благоевград.

В час на класа се проведе дискусия с учениците от І до VІІ клас за смисъла и ценността на търпението във всички аспекти на човешкия живот: здраве, спортни постижения, в общуването, играта, в учението, в нагласата за бъдещето и други. Изработихме табло с цитати за търпението, предложени от ученици, което поставихме във фоайето на училището.

 

 

Дни на природоматематическите науки и STEM образованието

 

   В  дните от 5 март до 7 март 2019г.  се проведе седмица на STEM образованието - обучение чрез наука - технология - инженерство - математика. На 5 март се изявиха учениците от петите класове в състезанието "Сървайвър", в което преминаха през пет кръга с практически, експериментални, изчислителни и логически задачи. Отбор "Въздух" спечели приза.

На 6 март шестокласниците премериха сили в задачи в два кръга, където трябваше да съчетаят знания по математика и география. В трети кръг ученици класирани на Националната олимпиада по астрономия - Ивон и Даная от 6а клас заедно с участничката в общински кръг Денислава от същия клас представиха интересни астрономически задачи. Победител в този ден стана отборът от 6а клас.

На 7 март  чествахме със седмокласниците 150 години от създаването на периодичната таблица от Д.Менделеев. С кратък рецитал учениците от 7а клас ни запознаха с живота и делото на гениялния учен. Четирима ученика представиха презентации по химия. Тържеството завърши с тест по природоматематическите дисциплини по мобилните телефони с приложението Kahoot.

 Участниците получиха грамоти и награди.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Зимните вечери край камината

  На 11.02. 2019 г. емоционално бяха закрити училищните празници, посветени на детските приказки и любими приказни герои в I ОУ“Св. княз Борис I”.

  Във вълшебния свят на „Зимните вечери край камината“ активно, с желание и интерес се включиха всички деца от подготвителна група и начален етап /I-IV клас/, които под ръководството на своите учители участваха във вълнуващите срещи с любими приказни герои, конкурси, състезания и приятни изненади.

  За старанието си всички участници бяха възнаградени с благодарствени писма, книжки и почерпка.

 

 

Музикална награда

Никита Дянкова от ІІІа клас се представи отлично на Националния конкурс "Обичам те море" , заемайки второ място.

   

Спортен празник

 На 2.05.2018г. учениците и учителите от ІОУ "Св.княз БорисІ" проведоха спортен празник в чест на патрона на училището, под мотото "Аз обичам първо основно училище". Всички участваха с желание, ентусиазъм и много спортен хъс в игрите и състезанията.

  Радваме се, че ученици, учители и родители рамо до рамо спортуваха и се забавляваха!

 

Концерт на ІОУ "Св.княз Борис І"

  

        На 27.04.2018г. в НЧ „П.Р.Славейков 1928“ се проведе първият концерт на новоименуваното ІОУ „Св. княз Борис І“.  Г-жа Таня Димитрова от Регионалния исторически музей – Варна поздрави присъстващите и ги запозна с живота и делото на патрона на училището. С много желание талантливите ни ученици пяха и танцуваха, с което зарадваха публиката.

 

 

Музикални бисери

 На щестия конкурс за млади изпълнители на класическа и популярна музика - 21.04.2018г. - "Музикални бисери"    Никита Дианова Дянкова  от ІІІа клас получи грамота в раздел поп пеене.

Гордеем се с постижението но нашата ученичка! Честито!

Отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по астрономия

      Отлично представяне на учениците участвали на областния кръг на олимпиадата по астрономия!

От 91 участници във възрастова група 5-6 клас Арман Джорабчи (6а) се класира на 15-то място, Катерина Колева (6а) -  на 20-то място, Аделина Александрова (6а) на 42-ро и Денислава Арабова (5а) на 67-о.

Гордеем се с постиженията на нашите участници! Пожелаваме им още по-големи успехи!

Диплом за конкурса "Моята България"

Първо място по лека атлетика

                   Отборът по лека атлетика - момичета от ІІІ и ІV клас спечелиха първо място на втория кръг на състезанието за "Купа Варна".

Поздравяваме отбора и техните ръководители г-н Радев и г-н Рашков за отличното представяне.

 

 

ТРЕТИ МАРТ

        Ученици от ІОУ "Св княз БорисІ" и ІІб клас с класен ръководител Цветанка Тонева участваха в тържеството, посветено на Трети март - Националния празник на България.

Областен кръг на олимпиадата по БЕЛ

 На областния кръг на олимпиадата по български език и литература блестящо се представиха учениците Велина Вълчева от 5а клас с 27 точки, Анелия Вълкова от 5б клас с 25 точки и Арман Джорабчи от 6а клас с 23 точки от общо 30точки.

Поздравяваме нашите ученици за отличното представяне и им пожелаваме още успехи!

Областен кръг по математика

   Учениците от 6а клас Аделина Александрова, Алекс Стоев и Арман Джорабчи участваха в областен кръг на олимпиадата по математика и се представиха достойно.

Гордеем се с успеха на нашите ученици!

 

Областен кръг по астрономия

  Учениците от 5а клас Денислава Арабова и Даниел Стойчев, както и учениците от 6а клас - Аделина Александрова, Катерина Колева и Арман Джорабчи се класираха на областния кръг по астрономия.

Поздравяваме учениците за тяхната работа и им пожелаваме успех на областния кръг.

 

 

Шампиони на водна топка

 Републикански шампиони на водна топка станаха ученици от 5а клас на ІОУ гр.Варна. Спечелените през годината медали не са малко.

Гордеем се с успехите им в спорта и учебната работа! Браво, момчета!

"Музикални бисери"

На 29.04.2017 Рюгзан Рамаданова пя превъзходно на конкурса "Музикални бисери". Ето нейните изпълнения:

Обичам те море: https://www.youtube.com/watch?v=HOC9IJ2nXEE

Камино: https://www.youtube.com/watch?v=mBF5X7Novb8

  

 

Ден на усмивката

Днес 27.04.2017г. в ІОУ гр.Варна се организира и проведе акцията "Ден на усмивката". Мероприятието е включено в плана за работа на училищния координационен съвет за противодействие на тормоза за 2016/2017 учебна година и е посветено на превенцията и противодействието на агресията и насилието.

"Русалки"

Русалки

             На проведения от 31.ІІІ. до 2.ІV.2017 год. в Стара Загора ІV Турнир по плуване „Русалка” ученичките от Vб кл. на І ОУ – Варна Ясна и Ева Бербенкови, членове на клуб „Албатрос 2001”, спечелиха куп награди!

Да са им честити!

Гордеем се с вас!

 

"Свят без насилие"

   През месец март в ІОУ се проведе конкурс за рисунка на тема: "Свят без насилие" с участието на ученици от І до VІІІклас. Мероприятието е включено в плана за работа на Училищния координационен съвет за противодействие на тормоза в училище. Най-добрите рисунки бяха поместени във фоайето на училището.

Седмица на природо-математическите науки

     По традиция в последната седмица на месец март се проведе "Седмицата на природо-математическите науки".

Учениците показаха своите макети и табла, изработени с голямо старание в часовете по човекът и природата, физика, биология, химия и математика.

В изложба бяха подредени най-добрите.

Браво, деца! 

Лекоатлетическо състезание за "Купа Варна"

    Отборът по лека атлетика -момчета завоюва трето място на състезанието за "Купа Варна", провело се на 22.03.2017г.

Под ръководството на ст.учител г-н Янош Рашков състезателите: Младен, Владимир, Миро, Алдин и Лоренцо - ІVа , Даниел, Симеон-ІVв и Мартин от ІVб клас представиха отлично нашето училище.

                                   Гордеем се с вас, момчета!

 

Национален конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват"

           На 12.03.2017г. на Второто издание на „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“ Рюгзан Рамаданова от ІVа кл. спечели Отличие в много тежко съревнование с още 26 деца от ІІ-ра възрастова група.

     Рюгзан е в групата по интереси „Музикална работилница“ като част от проекта на МОН „Твоят час“.

  

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved