Новини и съобщения

Отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по астрономия

      Отлично представяне на учениците участвали на областния кръг на олимпиадата по астрономия!

От 91 участници във възрастова група 5-6 клас Арман Джорабчи (6а) се класира на 15-то място, Катерина Колева (6а) -  на 20-то място, Аделина Александрова (6а) на 42-ро и Денислава Арабова (5а) на 67-о.

Гордеем се с постиженията на нашите участници! Пожелаваме им още по-големи успехи!

Диплом за конкурса "Моята България"

Първо място по лека атлетика

                   Отборът по лека атлетика - момичета от ІІІ и ІV клас спечелиха първо място на втория кръг на състезанието за "Купа Варна".

Поздравяваме отбора и техните ръководители г-н Радев и г-н Рашков за отличното представяне.

 

 

ТРЕТИ МАРТ

        Ученици от ІОУ "Св княз БорисІ" и ІІб клас с класен ръководител Цветанка Тонева участваха в тържеството, посветено на Трети март - Националния празник на България.

Областен кръг на олимпиадата по БЕЛ

 На областния кръг на олимпиадата по български език и литература блестящо се представиха учениците Велина Вълчева от 5а клас с 27 точки, Анелия Вълкова от 5б клас с 25 точки и Арман Джорабчи от 6а клас с 23 точки от общо 30точки.

Поздравяваме нашите ученици за отличното представяне и им пожелаваме още успехи!

Областен кръг по математика

   Учениците от 6а клас Аделина Александрова, Алекс Стоев и Арман Джорабчи участваха в областен кръг на олимпиадата по математика и се представиха достойно.

Гордеем се с успеха на нашите ученици!

 

Областен кръг по астрономия

  Учениците от 5а клас Денислава Арабова и Даниел Стойчев, както и учениците от 6а клас - Аделина Александрова, Катерина Колева и Арман Джорабчи се класираха на областния кръг по астрономия.

Поздравяваме учениците за тяхната работа и им пожелаваме успех на областния кръг.

 

 

Шампиони на водна топка

 Републикански шампиони на водна топка станаха ученици от 5а клас на ІОУ гр.Варна. Спечелените през годината медали не са малко.

Гордеем се с успехите им в спорта и учебната работа! Браво, момчета!

"Музикални бисери"

На 29.04.2017 Рюгзан Рамаданова пя превъзходно на конкурса "Музикални бисери". Ето нейните изпълнения:

Обичам те море: https://www.youtube.com/watch?v=HOC9IJ2nXEE

Камино: https://www.youtube.com/watch?v=mBF5X7Novb8

  

 

Ден на усмивката

Днес 27.04.2017г. в ІОУ гр.Варна се организира и проведе акцията "Ден на усмивката". Мероприятието е включено в плана за работа на училищния координационен съвет за противодействие на тормоза за 2016/2017 учебна година и е посветено на превенцията и противодействието на агресията и насилието.

"Русалки"

Русалки

             На проведения от 31.ІІІ. до 2.ІV.2017 год. в Стара Загора ІV Турнир по плуване „Русалка” ученичките от Vб кл. на І ОУ – Варна Ясна и Ева Бербенкови, членове на клуб „Албатрос 2001”, спечелиха куп награди!

Да са им честити!

Гордеем се с вас!

 

"Свят без насилие"

   През месец март в ІОУ се проведе конкурс за рисунка на тема: "Свят без насилие" с участието на ученици от І до VІІІклас. Мероприятието е включено в плана за работа на Училищния координационен съвет за противодействие на тормоза в училище. Най-добрите рисунки бяха поместени във фоайето на училището.

Седмица на природо-математическите науки

     По традиция в последната седмица на месец март се проведе "Седмицата на природо-математическите науки".

Учениците показаха своите макети и табла, изработени с голямо старание в часовете по човекът и природата, физика, биология, химия и математика.

В изложба бяха подредени най-добрите.

Браво, деца! 

Лекоатлетическо състезание за "Купа Варна"

    Отборът по лека атлетика -момчета завоюва трето място на състезанието за "Купа Варна", провело се на 22.03.2017г.

Под ръководството на ст.учител г-н Янош Рашков състезателите: Младен, Владимир, Миро, Алдин и Лоренцо - ІVа , Даниел, Симеон-ІVв и Мартин от ІVб клас представиха отлично нашето училище.

                                   Гордеем се с вас, момчета!

 

Национален конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват"

           На 12.03.2017г. на Второто издание на „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“ Рюгзан Рамаданова от ІVа кл. спечели Отличие в много тежко съревнование с още 26 деца от ІІ-ра възрастова група.

     Рюгзан е в групата по интереси „Музикална работилница“ като част от проекта на МОН „Твоят час“.

  

 

Благодарствено писмо

Географски свят

             Часовете по география са още по-интересни, когато изученото пресъздадем със собствени ръце в макети.

 

Честита Баба Марта!

Изработено с любов и пожелание за здраве от ръцете на малките ученици! ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Учителят по родолюбие

УЧИТЕЛЯТ ПО РОДОЛЮБИЕ

      Под този надслов учениците от VІІб кл на І ОУ – Варна, с гл.учител г-жа Н.Георгиева, защитиха изработени от тях проекти по ЗИП БЕЛ като заключителна форма на обучението върху творчеството на патриарха на българската литература Иван Вазов.

   

 

 

Ден на розовата фланелка

22. ІІ - ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

      За поредна година учениците от І ОУ – Варна, малки и големи, отбелязаха деня против училищния тормоз, изработвайки табла, плакати, нагръдни знаци, облякоха розови дрехи.

 

Класирани на областен кръг на олимпиадата по физика

 Поздравяваме и желаем успех на класираните ученици за областен кръг на олимпиадата по физика:

 Димитър Пламенов - 7а

Андреа Карабелова - 7а

Георги Стойчев -7а

Класирани на областен кръг на олимпиадата по химия

                Поздравяваме и желаем успех на четиримата ученици класирани за областния кръг на олимпиадата по химия:

   Андреа Карабелова - 7аклас

   Георги Стойчев - 7а клас

  Даяна   Стоянова - 7а клас

  Виктория   Райкова - 7б клас

Конкурс за рисунка "Децата на Владиславово рисуват"

   На 30.03.2016г. се проведе конкурс за рисунка "Децата на Владиславово рисуват" - училищен кръг. В него се включиха ученици от всички възрастови групи. Темата по която работиха беше "Игрите на децата".

Седмица на природоматематическите науки

      В периода от 28.03.2016г. до 01.04.2016г. се провежда седмица на природоматематическите науки. Учениците от ІОУ гр.Варна представят своите знания чрез табла и различни макети по съответните предмети. В изложбата се включиха и ученици от начален етап, ПИГ ІVа клас.

Заключителна среща по проект ACES

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА СРЕЩА  ПО ПРОЕКТ №35

на  ACES – Academy of Central European Schools

АКАДЕМИЯ НА ЦЕНТРАЛНОЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ

        

        В периода 23 – 25.ІІІ.2016 год. І ОУ – Варна посрещна скъпи гости от училище „Брака Миладиновци”, гр. Пробиштип,   Македония и от училище „Vuko Jovovi?”, гр. Даниловград,  Черна гора, с които месеци наред съвместно работихме по проект за солидарност и добротворство на тема „I gave what I had “.

          Посрещането на нашите приятели започна по стар български обичай с питка под звуците на гайда. Премина през забавни опознавателни дейности и прерастна чрез веселите буйни ритми на хората в истински празник.

     Представители от Солидарните клубове на трите училища посетиха Социален дом за деца и възрастни  в ж.к. „Владислав Варненчик”.Там те зарадваха обитателите на дома и предадоха дрехи и хранителни продукти, закупени със средства от проведения благотворителен коледен базар.

     Солидарният клуб към І ОУ отчете успешната акция за събиране на използвани пластмасови капачки /провеждана за втора година/.Средствата,  получени след рециклирането им ще бъдат в помощ на отделенията по неонатология във варненски АГ болници за закупуване на нужната апаратура.

      Дъждът не попречи на нашите приятели да се запознаят с историята и забележителностите  на град Варна и да посетят древните ни столици Плиска и Преслав.

    Всеки участник в срещата получи сертификат за участието си в благотворителния проект „I gave what I had “, а в сърцето си съхрани приятелство и спомени завинаги.

   

 

 

   

  

 

 

 

 

Партньорска среща в Пробиштип

     В периода от 20.03 2016г. до 22.03.2016г. екип от шест  ученици и двама ръководители от ІОУ взеха участие в третата партньорска среща по международен проект №35 на ACES/Академия на централните европейски училища/ "I GAVE WHAT I HAD" в град Пробиштип, Македония.

Представителната група взе участие в манифестацията "Зелникот на баба" - благотворителна акция за събиране на средства за лечение на дете, загубило зрението си, на която присъства и премиерът на Македония - Емил Димитриев,

както и в  акцията "Ден на дървото".  В знак на приятелство между трите училища: ОУ"Брака Миладиновци" - гр.Пробиштип, Македония, ОУ"Vuko Jovovic" - гр.Даниловград, Черна гора и ІОУ гр.Варна, България участниците засадиха по 1борче и по1 роза.

Учениците от ІОУ гр.Варна взеха участие в Хуманитарния базар по време Патронния празник на ОУ"Брака Миладиновци" - гр.Пробиштип с ръчно изработени сувенири.

Баба Марта

  В ІОсновно училище бе организиран конкурс за най-хубава, ръчно изработена мартеница с благотворителна цел. В инициативата се включиха малки и големи ученици. Организира се изложба във фоайето на училището. Комисия оцени най- майсторските мартеници.

На І място се класира Йоанна Вотси от VІа клас, На ІІмясто бе отличена мартеницата на Елеонора Невенова от ІVв клас и на ІІІ място - Мартин Цонков от VІа клас.

Най - много мартеници бяха представили учениците от ІІІа клас.

Благодарим на всички участници в конкурса за красиво изработените мартеници!

Честита Баба Марта!

Човекът и космоса

   Ученици от IОУ се включиха в конкурс на тема "Човекът и Космоса" организиран от НАОП "Н. Коперник" гр.Варна по случай 50 годишнината от първия полет на Юрий Гагарин . Те участваха със стихотворения, есета, презентация и макети.

 

 
WebDev: RGS-bg.com
© Copyright 2009 www.1ou-varna.com · All Rights Reserved